Gitti geldi

A -
A +

Beşiktaş 7-8 eksikle gittiği Ankara deplasmanında üç puanı ikinci yarıdaki güzel oyunuyla aldı. Sakat ve cezalı oyunculara Adriano ve Quaresma’nın yokluğu da eklenince ideal 11’inden oldukça farklı bir kadroyla sahaya çıkan Şenol Güneş’in takımı, ilk yarıda oyunu kontrol etmekte zorlandı. Ligde kalabilme adına şiddetle puanı ihtiyaç duyan Osmanlıspor maçın ilk 45 dakikasında golü daha çok arzulayan taraf olurken, Medel’in hatasıyla gelen gol ev sahibi ekibin devre arasına önde girmesini sağladı.
İkinci yarıda ise ilk yarıya nispeten çok daha iyi bir Beşiktaş vardı. Tolgay’ın sakatlanmasıyla beraber oyuna Mustafa Pektemek’in girmesi Talisca’nın biraz daha orta sahanın merkezine kaymasına neden olurken, Osmanlıspor’un ideal düzeninden bu denli uzak olan Beşiktaş karşısında farkı ikiye çıkaramaması maçın kırılma anı oldu.
Rakip kalede kurulan baskı Osmanlıspor savunmasını hataya zorlayınca önce Anıl Karaer ters bir vuruşla kendi kalesini vurdu ardından da Mustafa Pektemek takımını öne geçirdi. İkinci yarıda sol beke geçen Lens’in etkili oyunu sezon boyunca vasatı aşamayan Hollandalı oyuncu için sevindiriciydi.
56’da yine Serdar Gürler ile beraberliği yakalayan Osmanlıspor bu dakikanın ardından sahanın en iyi performanslarından birini gösteren Umar Aminu’yu kenara alınca oyun ev sahibi ekibin yarı sahasına yıkıldı. İrfan Buz gelecek hafta kazanıp, ligde bu maçta alacağı 1 puanla birlikte ligde kalma hesapları yaparken, planları bozan isim Vagner Love oldu.
Beşiktaş’ta ikinci yarıda attığı paslarla maçı ve takım arkadaşlarını çok iyi yönlendiren Oğuzhan Özyakup galibiyetin kilit isimlerinden biriydi. İlk defa ilk 11’de sahaya çıkan Larin istekli bir görüntü sergilese de çok da etkili olamadı.

MAÇIN ADAMI: Serdar Gürler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.