İsveç rahat kazandı

A -
A +

F Grubu’nun ikinci maçı kupanın iki vasat takımının mücadelesine sahne oldu. Her iki tarafın da temkinli başladığı maçın ilk 10 dakikasında Güney Kore üstünlüğü göze çarpsa da ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü ele alan İsveç, rakibine karşı çok üstün bir futbol sergiledi.
Zlatan Ibrahimovic’in yokluğunda İsveç’in gol umudu olan Marcus Berg efsane oyuncuyla kıyaslanmanın getirdiği baskı nedeniyle mi bilmiyorum ama çok müsait pozisyonları golle sonuçlandıramadı. Berg bulduklarını atsa maçı rahatlıkla hat-trick’le tamamlayabilirdi. Güney Kore sahadan farklı bir yenilgiyle ayrılmadıysa kalecisi Cho Hyun-Woo’ya teşekkür etmeli.
İsveç’te takımın yıldızları arasında gösterilen Leipzigli Emil Forsberg beklentileri karşılamaktan uzaktı. Güney Kore ise maç boyunca sahada hiçbir varlık gösteremedi. Rakip kaleye ilk şutunu 51. dakikada çekebilen Asya temsilcisi 90. dakikada puan için bir şans yakalasa da bu fırsatı değerlendirmeyi başaramadı.
İsveç ise bu galibiyetle 3 puana yükselse de Almanya ve Almanya’yı yenerek çok büyük bir avantaj elde eden Meksika’nın olduğu gruptan çıkma şansları hâlâ yüksek değil. Meksika grubun zayıf halkası İsveç’i yenmesi hâlinde büyük ihtimalle adını bir üst tura yazdıracak. Almanya’nın ise Meksika yenilgisinin ardından İsveç karşısında puan kaybetmesi bütün futbol dünyası adına çok büyük bir sürpriz olur.
İngiltere beklenenin aksine Tunus önünde çok zorlanırken bu maç turnuvanın birçok sürprize sahne olacağının da sanki işaretini verdi. Belçika ise ikinci yarıda kalite farkını gösterdi ve flaş bir galibiyet alarak iddiasını ortaya koydu.

MAÇIN ADAMI: Hyun-Woo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.