Bu nasıl Fair Play?

A -
A +

Japonya üst tura Fair Play puanıyla yükseldi ama maçın neredeyse son 10 dakikasını top çevirerek oynayan bir takımın bu güzel oyuna duyduğu saygı ve ne kadar “Fair” (Adil) olduğu tartışmaya açık bir durum. FIFA’nın az kart göreni üst tura çıkardığı bu sistem yakın tarihte ilk defa karşımıza çıktı ve çok tartışılacak gibi duruyor.
Turnuvaya veda eden Senegalli futbolcular rakipleri kadar puan topladı ve onlardan daha kötü değildi. Neticede Afrika temsilcisi gruptan hiç hak etmediği bir şekilde elendi ve turnuvaya veda etti.
Turnuvada hiçbir Afrika takımının kalmaması bu kıtadaki futbolun ne denli gerilediğini bir kez daha ortaya koyarken, Japonya’nın Lewandowskili Polonya’nın çıkamadığı gruptan üst tura yükselmesi de Asya’da gözlerin bol paralı Çin’den Japonya’ya çevrilmesini sağladı.

MAÇIN ADAMI: Yok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.