Yeni moda üçlü defans

A -
A +

Üçlü savunma hattıyla oynayan Belçika’nın önceki gün favorilerden Brezilya’yı evine yollamasının ardından turnuvanın başından bu yana üçlü defansla oynayan İngiltere de İsveç’i eleyerek yarı final biletini elde etti. Bu turnuvanın rüzgarıyla gelecek sezon Süper Lig’de çok sayıda üçlü defans takımı görmemiz muhtemel.
Manchester City’de çok başarılı bir sezon yaşayan Stones’un takım arkadaşı Walker ve Maguire’den oluşan savunma üçlüsü Berg ve Toivonen ikilisiyle gol arayan İsveç’e maç boyunca net gol fırsatı vermedi. 4-4-2 düzeniyle oynayan rakibine karşı orta sahanın merkezinde Henderson, Alli ve Lingard ile hep bir kişi fazla olmasının avantajını topa daha fazla sahip olarak kullanan İngiltere, turu rakibine oranla daha fazla hak etti.
Dünya Kupası’nın başından bu yana duran top golleriyle dikkat çeken İngiltere’yi öne geçiren gol yine bir köşe vuruşundan gelirken, teknik direktör Gareth Southgate ve takımı bu yönde yaptıkları özel hazırlıkların karşılığını da bir kez daha aldı. Sterling’in değerlendiremediği fırsatlarla ilk yarıda gelmeyen ikinci gol ise 58’de Dele Alli ile gelince İngiltere kalan bölümü oldukça rahat oynadı.
İngiltere için bir parantez de Pep Guardiola için açmak lazım. 2010’da İspanya ve 2014’te Almanya’nın final maçı 11’lerinde sezonu Guardiola’nın takımlarında tamamlayan altışar oyuncu vardı. Son iki sezondur Manchester City’de görev yapan İspanyol teknik adam İngiltere Milli Takımı’na da üçü dün ilk 11’de görev yapan 4 oyuncu gönderdi ve bunun ötesinde Ada’nın futbol kültüründe önemli değişikliklere imza attı.

MAÇIN ADAMI: Maguire

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.