Kolayı zor yaptı

A -
A +

Geçen sezonki kadrosundan güç kaybeden Beşiktaş, ligin ilk haftasında Akhisar karşısında taraftarının da desteğiyle maça müthiş bir coşku ve istekle başladı. Dakikalar ilerledikçe rakibi üzerindeki baskısını artıran, oyunu istediği gibi yönlendiren, pozisyonlar bulan takımdı Beşiktaş.
Beşiktaş’ta en çok göze batan şey, Lens’in hırslı ve güzel oyunuydu. Geçen sezon istenileni bir türlü veremeyen, futbola yabancılık çeken adam gitmiş, bambaşka biri gelmişti. Lens, Beşiktaş’a geldiğinden bu yana en iyi oyununu oynadı. Belli ki sezona çok iyi hazırlanmış. Topu alıp götürmesi, arkadaşlarını pozisyona sokması, bütün bunların yanında bir de defansa yardım etmesi müthişti. Lens bu sezon Beşiktaş’ın en iyi iç transferi olacakmış gibi görünüyor. Lens’in yanı sıra hem savunmada hem de hücumda olumlu işler yapan Medel, Gökhan Gönül ve Talisca’dan sonra üzerindeki sorumluluk artan Oğuzhan göze batan isimlerdi.
İlk yarıda müthiş bir futbol ortaya koyan, skoru da erken bulan Beşiktaş’ın ikinci yarıda vitesi artıracağını düşünüyorduk ancak yanıldık. Tamamen Beşiktaş’ın istediği yönde futbol oynayan Akhisar, Necip’in hatasından golü de bulunca ciddi bir şekilde direnmeye başladı. Beklenmedik gol Beşiktaş’ın ayarını kaçırdı. Takım bocalamaya başlayınca da Şenol Güneş devreye girdi. Medel’i defansa, Necip’i ortaya çeken Şenol Hoca takımı yeniden toparladı.
Neticede Beşiktaş, çok kolay alacağı bir maçı kendi kendine zora soktu. Babel’in direkten dönen topundan sonra Akhisar beraberliği bile bulabilirdi.
Burada bir parantez de forvet konusu için açmak gerek. Baştan şunu söyleyelim ki Larin, bu takımın birinci golcüsü olamaz. Tamam, çok genç ve belli yetenekleri olan biri ancak tecrübesizliği ve kapasite eksikliği Beşiktaş için büyük handikap. Oynadıkça daha iyi olacaktır ama bu yetmez. Beşiktaş’ın daha kaliteli bir golcüye ihtiyacı olduğu ortada. Eğer başka transfer yapılmayacaksa bir an önce Negredo’ya dönmek, en azından onu kazanmak şart. Sakın bana Vagner Love demeyin. Kaçırdığı gol bile onun Beşiktaş’ın golcüsü olmadığının ispatıdır.

MAÇIN ADAMI: Jeremain Lens

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.