İkinci yarıda ezdi geçti

A -
A +

Beşiktaş LASK Linz maçının yorgunluğuyla çıktığı Erzurumspor deplasmanında ilk yarıdaki oyunuyla tatmin etmese de ikinci yarıda üç puana uzanmayı başardı. Avusturya deplasmanı ve Erzurum arasındaki rakım farkının siyah-beyazlı takımın oyununu etkileyeceği yönündeki görüşler ilk yarı için haklı gibi görünse de ikinci 45 dakikada sahaya istediği oyunu ve kalitesini yansıtan Şenol Güneş’in takımı 3 puanı 3 golle ve hak ederek aldı. Ligin yeni takımı Erzurumspor maça oldukça iyi başlarken, 16. dakikada gelen golle puan için umutlandı. Golün ardından önemli fırsatlar yakalayan ev sahibi takım bulduğu pozisyonları golle sonuçlandırabilse soyunma odasına çok daha farklı bir skorla gidilebilirdi.
Takımın kötü gidişine henüz 37’de yaptığı Caner-Oğuzhan değişikliyle el koyan Şenol Güneş bu dakikadan sonra Babel’i forvette Negredo’nun yanında görevlendirirken, Caner’in solda kanat organizasyonlarını hareketlendirmesi de Beşiktaş hücumlarının etkili olmasını sağladı.
İkinci yarıya baskılı bir futbolla başlayan Beşiktaş beraberlik golünü çok erken buldu ve rakibinin üstündeki baskıyı artırdı. Skor 1-1’ken topu rakip yarı alana taşımakta ve orada tutmakta zorlanan BB Erzurumspor, Beşiktaş’ın kaliteli ayaklarını durdurmayı başaramayınca Negredo çok klas bir son vuruşla takımını öne geçirdi. İspanyol oyuncu bu golle başka bir transfer olmaması halinde Beşiktaş’ın bir numaralı golcüsü olduğunu da ispatladı.
Beşiktaş’ta Dünya Kupası’nda final oynayan Vida savunmada başarılı hamlelerle görevini en iyi şekilde yaparken, kaleci Tolga’nın basit bireysel hataları transfer döneminin son haftalarına girilirken Beşiktaş yönetiminin kaleci transferini ciddi bir şekilde düşünmesi gerektiğini de yeniden ortaya koydu.

MAÇIN ADAMI: Negredo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.