Daha iyi olmalı

A -
A +

Beşiktaş kendisi için her zaman zor geçen Bursa deplasmanında maç boyunca istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlandı. Maça daha iyi başlayan taraf olan Bursaspor ilk yarıda Lima ile önemli bir fırsat yakaladı ama Karius kalitesini göstererek ilk maçında takımının yenik duruma düşmesine izin vermedi.
İlk 45 dakikada Bursaspor’un topla daha fazla oynayan taraf olması topla oynamayı seven Beşiktaşlı oyuncuların oyundan düşmesine sebep oldu. Bu bölümde hücumdaki üretkenliğin sınırlı kalmasının sebeplerinden biri de hücum oyuncularının hareketsizliğiydi. Negredo neredeyse topa dokunmadan ilk 45 dakikayı tamamladı. Beşiktaş’ta sezon başından bu yana zaman zaman görülen bu problemin Şenol Güneş tarafından çözüme kavuşması gerekiyor. Maçın ilk 25 dakikasından sonra temposunun düştüğünü de söylemeliyim.
İkinci yarıda ise sahada ilk yarıya nispeten çok daha iyi bir Beşiktaş vardı. Oğuzhan ve Tolgay siyah-beyazlı takımın hücum organizasyonlarını başarıyla yönetirken, bu bölümde sol içte görev yapan Oğuzhan’ın Babel’e güzel pası Beşiktaş’ı öne geçirdi. Babel’e pasının yanı sıra Negredo’yu da golle burun buruna getiren Oğuzhan, Beşiktaş adına maçın en iyileri arasındaydı. Oğuzhan’ın formsuz görüntüsünden sıyrılıp, kendine güven duymaya başlaması takımının oyununa da hemen yansıdı.
Son bölümde Bursaspor beraberlik golü için taraftarının desteğiyle de bütün gücüyle yüklenirken, Samet Aybaba’nın çift forvete dönüş hamlesi sonuç verdi.
Beşiktaş bu beraberlikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yenildiği haftada puan kaybederek önemli bir avantajı kullanamadı.

MAÇIN ADAMI: Vida

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.