Geri dönüş yetmedi

A -
A +

Hafta içinde Malmö deplasmanında beklemediği bir yenilgi alan Beşiktaş'ın, moral bulmak için çıktığı Konya deplasmanı uzun yıllar unutulmayacak bir 90 dakikaya sahne oldu. Maç öncesinde son altı haftada bir kazanıp bir puan kaybeden siyah-beyazlı takımın Konya'da kazanıp galibiyet serisini iki maça çıkarması beklenirken, Konyaspor'un sahasındaki mücadeleci futbolu Beşiktaş'ı maç boyunca hayli zorladı. Mücadeleye orta alanda defansif yönleriyle ön plana çıkan iki oyuncu Atiba ve Medel ile başlayan Beşiktaş, bu iki futbolcuyla oyunu tutarak, Quaresma, Ljajic, Babel ve Love'dan dörtlüsünün arkasındaki savunma zaafını gidermeyi denese de Konyaspor'un golü Şenol Güneş'in planlarını bozdu.
31'de gelen penaltı golüyle hem geriye düşen hem de Vida'yı kaybeden ve maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kalan Beşiktaş ilk yarının kalan bölümünde istediği futbolu sahaya yansıtamadı. İkinci yarıda bir köşe vuruşunda Medel'in rakibiyle ikili mücadelesi penaltı olarak değerlendirilirken, bu karar belki de maçın kırılma anı oldu. İlk penaltıyı gole çeviren Yatabare bu defa çerçeveyi bulamayınca Beşiktaşlı futbolcular maça yeniden büyük bir motivasyonla tutundu.
Maça başladığı 11'den devre arasında Quaresma'yı çıkaran ve Lens'i oyuna alan Şenol Güneş, 75'te de Oğuzhan-Ljajic değişikliğiyle bir kez daha maçın gidişatını doğrudan etkiledi. 79'da Konyaspor savunmasının konsantrasyon kaybını iyi değerlendiren Vagner Love, Oğuzhan'ın pasını iyi değerlendirdi ve skor dengelendi: 1-1. 80'de rakibi golün şokunu henüz atlatamamışken Lens ile ikinci golü bulan Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü ve büyük bölümünü 10 kişi oynadığı maçta öne de geçti ancak son dakikada yenen gol siyah-beyazlıların galibiyet serisini iki maça çıkarmasını engelledi. 

MAÇIN ADAMI: Lens

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.