Zor günler bekliyor

A -
A +

Beşiktaş haftalardır devam eden kötü futbolunu maalesef Genk karşısında da sürdürdü. Son dönemde yaptığı tek iyi şey belki de kendi sahasında rakiplerine baskı ve üstünlük kurmak olan siyah-beyazlı takım bu maçta bunu da gerçekleştiremedi ve 74’te Vagner Love ile gelen gole kadar tek gol pozisyona bile girmeyi başaramadı.
Geçtiğimiz yıllardaki kanatlardan atak organizasyonları yapan, topa sahip olan Beşiktaş’ı sahada maalesef göremedik. Larin ve Love’un istenen seviyede olmaması topun önde kalmasını engelliyor ve bu da hücum etkinliğini azaltıyor. Beşiktaş’ta Pepe’nin yokluğunda forma giyen Necip her ne kadar çok iyi niyetli bir oyuncu olsa da savunmada sürekli aksıyor ve pas trafiğinin akışını bozuyor. Takım içinde 1-2 oyuncu kötü oynasa bu durum belki tolore edilebilir ama Şenol Güneş’in ekibi takım olarak kötü oynadığı için bu oyuncuların yetersiz performansı çok göze batıyor.
Vodafone Park’tan farklı galibiyetle ayrılan Belçika ekibi Genk gerçekten çok iyi bir takım. Buldukları fırsatları daha iyi değerlendirebilseler İstanbul’dan 6-7 golle ayrılabilirlerdi. Beşiktaş evinde aldığı farklı yenilgiyle ağır bir yara aldı ve bu yenilgi çok zor günlerin habercisi oldu. Bu durumun tek sorumlusu elbette ki Şenol Güneş değil ama bu süreçte teknik adam değişikliğinin gündeme gelmesi de kaçınılmaz.
Beşiktaş’ın bir an önce toparlanması, Başkan Fikret Orman’ın takımın iyiye gitmesi için duruma el koyması ve birtakım radikal değişikliklere imza atması gerekebilir. Çünkü Beşiktaş forması giyen oyuncular sahada savaşmıyor ve taraftarın hırsını sahaya yansıtamıyor.

MAÇIN ADAMI: Samatta

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.