Doğru oyun yetmedi

A -
A +

İkinci yarıda Babel’i forvete alan Şenol Güneş’in bu hamlesini Love ve Larin üzerinden okumak gerekir.

 
Beşiktaş, sahasında kaybettiği ilk maçtan önemli dersler çıkartarak başladı Belçika’daki zorlu deplasmana. Şenol Güneş ilk maçın ardından Genk’i oldukça iyi analiz etmiş olacak ki siyah-beyazlı takım ön alanda yaptığı presle rakibini oldukça zor durumlara düşürdü ve bu anlardan birinde Quaresma’nın golüyle öne geçmeyi de başardı. 
Golden sonra ilk yarıda Mustafa Pektemek ile ikinci gole çok yaklaşan Şenol Güneş’in öğrencileri maçı orada bitirmeye yakındı ama bu fırsat değerlendirilemedi. İlk yarı boyunca rakibini derin bir savunma hattıyla durduran ve neredeyse hiç boş alan bırakmayan Beşiktaş oldukça etkili oldu ve Genk’in istediklerini yapmasını engelledi. 
Maça forvette Babel ile başlayan Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in bu tercihini Love ve Larin üzerinden okumak gerekir. Sakatlığı bulunmayan bu iki oyuncunun yerine Hollandalı oyuncunun forvette görev yapması Şenol Hoca’nın her iki isme de olan güvenini tamamen yitirdiği anlamına gelir. 
80’den sonra Beşiktaş kalesine yüklenen Genk, Beşiktaş’ın tamamen savunmayı düşünmesi nedeniyle oldukça rahat hücum etti. Bu bölümde önemli pozisyonlar da bulan ev sahibi takım bu fırsatların birinde beraberlik golünü atınca, Beşiktaş oldukça iyi ve doğru oynadığı maçta 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.
Beşiktaş’ta son haftalara nispeten çok istekli bir futbol sergileyen ve bu oyununu golle süsleyen Portekizli yıldız Quaresma gecenin etkili isimlerinden biri olurken, orta sahayı ayakta tutan Medel de takımın gizli kahramı oldu. Şilili oyuncunun basmadık yer bırakmaması hem orta sahayı hem de Vida-Pepe ikilisini çok rahatlattı.
 
Maçın adamı: Medel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.