Kötü gidiş sürüyor

A -
A +

Beşiktaş zirveden 9 puan geri düştü. Bu kötü günleri bir an önce aşamazsa daha kötü günler siyah-beyazlı takımı bekliyor...

 
Sezon başından beri süregelen inişli çıkışlı grafiği Sivasspor maçında da devam eden Beşiktaş, evinde altın değerinde 3 puan bıraktı. Şenol Güneş, Love ve Larin’i tamamen gözden çıkartmış olacak ki maça ileri uçta genç futbolcu Güven Yalçın ile başladı. Bu iki oyuncunun kadroda düşünülmemesi de son derece anlaşılır bir durum çünkü sezon başından bu yana şans buldukları her maçta beklentilerin çok uzağında kaldılar. Güneş bu mevkide daha önce Babel’i de denemişti ancak dünkü karşılaşmada Güven’in şans bulması Türk futbolu adına sevindirici oldu. Genç oyuncunun forma giydiği ilk maçtaki istekli oyunu ve golle buluşması da önümüzdeki dönem adına umut vericiydi.
Maça golle başlayan siyah-beyazlılar bu sezon sıklıkla gördüğümüz duran top savunmasında yaşanan sıkıntılarını sürdürünce Sivasspor’un beraberlik golü için fazla uzun beklemesi gerekmedi. İkinci yarıda Oğuzhan-Pepe anlaşmazlığıyla öne geçen Sivasspor son pasları isabetli verebilse üçüncü golü de bulabilirdi. Oğuzhan’ın oyundan alınırken taraftardan gördüğü tepki kaptanın moralini bozabilir ancak önceki sezonlardaki formundan uzak oluşu da taraftarın sabrını taşırmış gibi görünüyor. Beşiktaş beraberlik golü için her ne kadar baskılı oynasa da pozisyon üretmekte yine çok zorlandı. Hücum hattına hareket getirmesi için oyuna dahil olan Ljajic de etkisiz bir gününde olunca Sivasspor Beşiktaş’ın pas kanallarını kapayarak zorlu deplasmandan 3 puanla ayrıldı. 
Millî maç arasına girilirken Beşiktaş lider Başakşehir’in 9 puan gerisinde. Başakşehir her ne kadar iyi bir seri yakalasa da bu puan durumunun tek sebebi bana göre üç büyüklerin sezona yaptığı çok kötü başlangıç. Beşiktaş bu kötü günleri bir an önce aşamazsa daha kötü günler siyah-beyazlı takımı bekliyor gibi görünüyor.
 
Maçın adamı: Güven Yalçın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.