Tek devre yetti

A -
A +

Sarpsborg deplasmanına 3 puan parolasıyla çıkan Beşiktaş henüz ilk dakikada yediği golle maça şok bir başlangıç yaptı. Bu golün neden olduğu şaşkınlık henüz ortadan kalkmadan ikinci golü de atan ev sahibi ekip ilk 12 dakikada kurduğu baskıyla skoru 4-0’a getirebilecek kadar önemli fırsatlar yakaladı. Maç öncesinde her iki takımın kadrosu kağıt üzerinde değerlendirildiğinde maçın favorisi Beşiktaş olsa da bu başlangıç adeta soğuk duş etkisine neden oldu. İstanbul’da oynanan ilk maçta da rakibine oranla çok üstün bir oyun sergileyen siyah-beyazlı takımda, başta teknik direktör Şenol Güneş olmak üzere kimsenin bu denli kötü bir 45 dakika beklemediğine eminim.
İkinci yarıda ise sahada bambaşka bir Beşiktaş vardı. Maça daha soğukkanlı bir şekilde giren temsilcimiz Lens’in liderliğinde rakip kalede önemli tehlikeler yakaladı. Hollandalı oyuncuya Ljajic ve Adriano’nun da katılmasıyla rakibe üstünlüğünü kabul ettiren Beşiktaş, önce baskı kurdu ardından da bu baskıyla birlikte skora dengeyi getirdi. Bu bölümde rakibinin temposunun düşmesini iyi değerlendiren ve oyuna yeniden ortak olan Beşiktaş 90’da rakip kaleci Vasyutin’in de hatasıyla üçüncü golü buldu ve kâbus gibi başladığı deplasmanda 3 puanı ikinci yarıda bulduğu 3 golle aldı. Şenol Güneş ve ekibini bu zorlu maçtan 3 puanla ayrıldıkları için tebrik etmek gerek. Beşiktaş gelecek hafta Avrupa’da yoluna devam etme adına “Tamam mı devam mı” maçına çıkacak ve inanıyorum ki yoluna devam edecek. Öte yandan yönetimin bu takımın Avrupa’daki hedeflerine ulaşabilmesi için devre arasında mutlaka en az bir golcü takviyesi yapması da şart gibi görünüyor.

MAÇIN ADAMI: Lens

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.