Direkler izin vermedi

A -
A +

Beraberliğin yettiği bir maçta savunmanın böylesine bir açık vermesi affedilebilir gibi değil. Quaresma’nın kırmızısı ise tüy dikti  

Beşiktaş, gruptan çıkmak için 1 puanın yeterli olacağı maça oldukça atak bir futbol sergileyerek başladı. Maçın ilk 15-20 dakikasında rakibine nefes aldırmayan ve net gol pozisyonları yakalayan bir görüntü çizen Şenol Güneş’in öğrencilerinin öne geçmesine ise direkler izin vermedi. Siyah-beyazlılar bu bölümde yakaladıkları gol fırsatlarını değerlendirebilseler devreye en az iki farklı skor üstünlüğüyle girerek, maçı henüz ilk 45 dakikada sonlandırabilirdi. 
Ama beklenmedik bir şekilde Malmö ikinci yarının hemen başlarında öne geçti. Beşiktaş’ın 1 puanın yettiği maçta savunmasında bu denli büyük bir boşluk bırakması affedilebilir bir hata değildi. Şenol Hoca’nın bu noktada oyuncularına gerekli uyarıyı yapması gerekiyordu ancak bu strateji hatası golü kalemizde görmemize sebep oldu. Daha bu golün şokunu atlatamadan Quaresma’nın yaşına ve tecrübesine yakışmayan bir hatayla oyundan atılması ise işin tuzu biberi oldu. 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında topu iyi kullanan ve oyunu kanatlara yayarak etkili ataklar gerçekleştiren Malmö, ikinci golü de bulabilirdi ancak net fırsatları değerlendirmeyi başaramadılar. 
Beşiktaş gol için ihtiyaç duyduğu baskıyı son bölümde bir türlü tam anlamıyla kuramadı. Buna rağmen Ljajic ve Larin ile girilen pozisyonlar golle sonuçlansa gruptan çıkma bileti bizim olacaktı ama böyle maçlarda zaman zaman gerekli olan futbol şansı dün Malmö’nün yanındaydı. 
Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in gol lazımken, Love’u oyundan alıp Larin’i sahaya sürmesi bana göre bir hataydı. Gole ihtiyaç duyan bir takımın sahada iki forvetle oynaması daha iyi bir sonuç verebilirdi. 

 

Maçın adamı: Ljajic

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.