Kurtlar Vadisi KGT'sine ağır darbe..

A -
A +

Geçen hafta Dışişleri Bakanlığı'nın Stratejik Araştırmalar Merkezinin web adresinden yayınladığı 2014 yılı vizyonundan bahsetmiştim.
İkaz eden oldu. Daha güzeli varmış. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın internet sitesindeki 2014 yılı beklentiler raporunu indirip göndermişler. Zaytung haberi zannettim; değilmiş.
Merak edip önce  müsteşarlığın kanununa ve vazifelerine baktım. Kalın cümlelerle başlayıp şöyle devam ediyordu:
"Müsteşarlık bünyesinde, terörle mücadele alanında oluşturulacak politika ve stratejiler ile alınacak tedbirlere esas olmak üzere, ilgili birimlerden stratejik istihbaratın alınması ve değerlendirilmesi amacıyla doğrudan Müsteşara bağlı İstihbarat Değerlendirme Merkezi güvenlik kuruluşları ve istihbarat birimleri ile Dışişleri Bakanlığı'nca elde edilecek stratejik bilgi ve istihbarat bu merkezde değerlendirilecektir."
Öyle okkalı cümleler ki binalarının önünden geçerken adama ceketini ilikletip kısık sesle Onuncu Yıl Marşını söylettirir. Ankara Türkçesi'nden günümüz lisanına tercüme edersek; MİT, Genelkurmay, Polis İstihbarat, Dışişleri vesaire ellerine geçen bütün istihbaratı aktaracak, Kamu Güvenliği de değerlendirecek. Rota verecek.
Fevkalade.
Bu Kamu Güvenliğinin popüler kültürde de ayrı bir yeri var. Kurtlar Vadisi dizisindeki amansız KGT teşkilatı, kır kahvesi entelektüeli milletimiz tarafından ne hikmetse bu müsteşarlıkla irtibatlandırılmış. Bizi buralara götüren kitlesel bilinçaltımız araştırılmaya değer.
Şimdi Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın 2014 yılı faaliyetlerine dönelim. Web adreslerinde PDF formatında yayınlamışlar. Aynen iktibas ediyorum. Dilbilgisi hataları bizzat müsteşarlığa aittir.
"TEMMUZ ARALIK 2014 DÖNEMİNDE YÜRÜTÜLECEK FAALİYETLER:
(http://www.kdgm.gov.tr/?ax=kdgmIcerikDetay&contentid=FCF3C0C5-FA96-4288-AB59-8A1F4D98B325)
Müsteşarlığımızca önümüzdeki dönemde aşağıdaki faaliyetlerin yapılması planlanmaktadır:
-Avrupa Konseyi (AK) bünyesinde faaliyet gösteren Taraf Devletler Grubu ve Terörizmin Uzmanlar Komitesi'ne (CODEXTER) toplantılarına katılım öngörülmektedir.
Avrupa Konseyi (AK) tarafından Malaga Üniversitesiyle ortak düzenlenecek olan Terörizm ve Organize Suç Konferansı'na katılım öngörülmektedir.
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafından 2010 yılında yayımlanan "The Universal Legal Framework Agaşnst (Against) Terrorism" isimli kitabı Türkçeye çevrilerek yayımlanacaktır.
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Mevzuatı ve Terörle Mücadele Kanunu" kitabının yeniden basımı yapılacaktır.
Müsteşarlığımız  görev alanına giren konularda rapor, analiz, değerlendirme, bilgi notları ve konuşma metinleri hazırlanacaktır.
Müsteşarlığımız tarafından hazırlanan "Sessiz Devrim: Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri (2002-2012)" isimli kitabın Almanca ve Boşnakça dillerine çevrilerek yayımlanması planlanmaktadır.
Müsteşarlığımız Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi için 1000 civarında Türkçe ve İngilizce yeni kitap ve dergi alımı yapılması planlanmaktadır."
Hepsi bu kadar. 2015  faaliyet raporunda da bahsettiğimiz dergileri, kitapları aldık tam kadro okumaya başladık diye yazarlar herhalde.
Müsteşarlığın yedi sayfalık faaliyet raporunu incelerken bir yandan da haber ekranlarından Ortadoğu'yu kana bulayan vahşi savaşı ve memleketin hudutlarına, doğunun sokaklarına köylerine bulaşan taşlı sopalı gerilimi izliyordum.
Kurtlar Vadisi senaristleri dizideki KGT'nin itibarı namına müsteşarlığın faaliyet raporuna derhal el atmalı.
Müsteşarlığın bütçesi 21 milyon oluğuna göre; Zaytung da haksız rekabet davası açabilir.
Benden söylemesi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.