Ortalama Türk'ün Kobani için duası

A -
A +
Ortalama bir Türk'ün Kobani (Aynel Arap) için duası nedir acaba?
Ortalama Türk'le kastım bu işlerde uzmanlığı, Ankara'daki heyetlerle irtibatı olmayan, yüksek dirayet sahibi karar vericilerin bildiğinin kırkta birini bilmeyen, olup biteni Türk sitelerinden, sosyal medyadan, Türk gazetelerinden takip eden, mesai saatlerinde işine bakan Türk.
Bu Türk, bu haberlere bakarak Kobani için ne dilemiş olabilir?
A) İnşallah IŞİD Kobani'yi bir an evvel ele geçirir.
B) İnşallah Kobani düşmez, PYD orada kontrolü ele alır.
C) Yahu tamam Kobani düşmesin ama der, arkasını getiremez.
D) İçinden dilediği ile ağzından dökülenler aynı değildir.
Ucundan kıyısından yabancı medyada çıkanları bu Türk'e aktarsanız kafası karışır ama reçetemiz hazır: Yedi düvel bize düşman. Müttefiklerimiz dahi bize düşman. NATO da bize düşman. Biz bütün bu düşmanlara rağmen kararlı bir şekilde, onların oyununa gelmeden,  adım adım hedefimize doğru gidiyoruz.
Peki kısa vadeli hedefimiz ne? Ortalama Türk ne dileyeceğini bilmiyor. Ortalama üstü, ortalamanın çok üstü ne istiyor? Kobani düşsün mü kurtulsun mu?
Bıraktık Amerika'yı, İngiltere'yi, Almanya'yı.. Bir Baltık ülkesinde, bir davette, ayaküstü sohbette, bizim büyükelçimize "Siz Türkiye olarak ne istiyorsunuz?" deseler elçimizin anlatacağı şey nedir?
Muhatabı, "Aa, hiç bu açıdan bakmamıştık, öneriniz ve stratejiniz gayet makul görünüyor" der mi?
....
Rehinelerimiz kurtulduktan sonra şöyle bir hava estirildi. Batılılar kamuoyu baskısından dolayı kara harekâtı yapamıyor bizim askerimizi o batağa sokmak istiyorlar. Onların askerlerinin canı tatlı.
Sonra böyle bir talebin olmadığı anlaşıldı. Peşmergenin, PKK'nın oraya geçişi için koridor açın yeter, dediler. Aslında adamlar sınırı geçmeden önce içeride bir temizlik yapın demeye getiriyor. Geçen gün eğit donat birliklerinin komutanlarından biri Urfa'da IŞİD tarafından kaçırılmış. Sonra sınırı geçirecek kaçakçının yan çizmesi üzerine bırakıp kaçmışlar. Adamlar bizim toprağımızda operasyon yapmaya yelteniyor.
Üst üste koyunca yerine oturmayan bir sürü haber.
Biz PYD terör örgütüdür diyoruz, ABD doğrudan görüşüyor silah yardımı yapıyor.
Biz koridor açamayız diyoruz sonra Peşmergelerin intikaline yardım ediyoruz açıklaması yapıyoruz.
O klasik örnek sanki buraya uyuyor.. Üstten bir düğmeyi yanlış ilikleyince aşağı doğru hep yanlış gidiyor.
Dileğiniz size kalsın biz iki ihtimalli gidelim. Kobani düşmezse ne olacak. Peşmerge, silah yardımı hava bombardımanı desteği derken.. Kobani kurtulursa tavrımız ne olacak? Bu ihtimale karşı atacağımız adım hazır mı? Terör örgütü ilan ettiğimiz PYD ile komşu olacağız üstelik adamların bize minnet borcu olmayacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.