İÇİMİZDEKİ YABANCI*

A -
A +
Fernand Coulibaly... Mali'li... Fransız vatandaşı... 10 yıl Türkiye'de yaşadı... Birçok Anadolu takımının formasını giymiş zenci bir futbolcu...
On yıl çeşitli Anadolu şehirlerinde çalışmış olmanın getirdiği tecrübe ile konuşmuştu.. Üzerinden 12 yıl geçmiş. Futbolcu, zenci olunca söyledikleri batmamış insanlara.. Belki televole kıvamında aktarılması yutulmasını kolaylaştırmıştır.
Yaşlanmış, yaşıyormuş. Nerede yaşadığına dair ipucu bulamadım. Bir erişen olsa tekrar davet edip, "Gel, üç beş ay kal, daha önce yaşadığın şehirleri dolaş, 12 yılda değişen şeyleri bize anlat" demek lazım.
(Türkiye'nin ilk zenci teknik direktörü olma hayali)ne kavuşamamış.
* "Türkiye'yi çözdüm. Ne kadar sahtekârsan o kadar iyisin burada... Her şeyi yapacaksın ama gizli yapacaksın. Yoksa başın belaya giriyor."
* "Yalaka çok. 'Evet başkanım, haklısınız.' 'Doğru diyorsunuz hocam.' Duyduğum hep bu... Burayı anlamak için bir sene yetmez. Bir yıl kalıp çözemeyen gidiyor. Oysa en az üç yıl lazım."
* "Para konusunda samimi değiller. Pazartesi gel paranı al diyorlar, olmuyor. Çarşamba gel diyorlar. Haftanın günleri bitmiyor bir türlü..."
* "Buradaki bankalara güvenmiyorum. Bir bankanın tabelası bir gün var bir gün yok. Mali'ye de güvenmiyorum, o yüzden paralarımı Fransa'ya yatırıyorum."
* "Avrupa'da erkekler kadınları o kadar sevmiyor. Türk erkeklerinin gündemi bu..."
* "Artık Fransa'ya dönmem. İngiltere'den teklif geldi, dönüp bakmadım bile.. Hep burada kalacağım ve Türkiye'nin ilk zenci teknik direktörü olacağım."
* "Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Kazansa da kaybetse de hep sorun var. Böyle sancılı takımları severim. Seyircisini de severim, problem adamlar."
* "Türk vatandaşlığı için başvurdum. İsmim Muhammed Doğan olacak. Ben Hıristiyanım. Ama her şeyimi bu Müslüman ülkede kazandım. Onun için ismimi böyle seçtim. Doğan da Celal Doğan'dan geliyor."
.....
* Coulibaly ekim 2005'te yaptığı yatırımların soruşturmasının ardından Banque l'Habitat'ı (Habibat Bankası) dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanıp, ülkesi Mali'deki Bamako Merkez Hapishanesi'ne gönderilmiş.


ZEKÂ DAĞILIMI

Bu hesap nasıl yapılıyor, bileniniz var mı?
Her ülkede aynı mı?
IQ=100 ise, toplumun ilk yüzde 50'lik diliminde yer alıyormuşsunuz.
IQ=110 ise, yüzde 25'lik dilimde,
IQ=120 ise, yüzde 7'lik dilimde,
IQ=130 ise, yüzde 2'lik dilimde.. Her 100 kişiden 2'si 130 ve üstü imiş.
Bu hesaba göre 110'un üstü anormal sayılıyor. Peki normali hangi aralıkta? Yüzde 50 100 IQ'nun altındaysa bize dert anlatanlar hangi dilimi esas alacak?
***
Dipnot: Geçen gün "İçinde paralel geçen haberlere ara verin" dedim; tersinden anlayanlar olmuş. Paraleller şunu yaptı, bunu yaptı diyerek ağlaşmayın gereği neyse onu yapın. Bu hikâyenin ulusal güvenlik ayağı var... Ağlaşınca sulanıyor.
31.10.2014
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.