Acil düşman aranıyor

A -
A +

Eski düşmanlarımız nerede? 2008'de, 9'da, 10'da, 11'de iki kallavi düşmanımız vardı. Biri Ergenekon Terör Örgütüydü. Her tarafa sızmışlardı. Hangi taşı kaldırsak altından mutlaka örgüt mensubu çıkıyor, eştiğimiz yerlerden silahlar fışkırıyordu. Bu güzel ülkeyi onlardan temizlersek yıllar sonra nihayet oh diyecektik. Evler basılıyordu. Canlı yayın araçları kapılarda bekliyordu. Polis, kerli ferli beyefendilerin ensesine basarak araca sokup götürüyordu.
Hepsi kan emiciydi. Kılıktan kılığa girebiliyordu. Sağcı olabiliyordu, solcu olabiliyordu, milliyetçi olabiliyordu.. Onlarda da görünür hiyerarşi geçerli değildi. Hatta bir fotoğraf yayınlanmıştı. Koskoca tümgeneral, bir sivilin önünde esas duruşta bekliyordu.
Belgeler vardı, ses kayıtları vardı, görüntüler vardı, döşemenin altında daha gizli belgeler vardı. O düşmanlarımız nereye gitti?
Düşman olmadan bu ülkede düzen kurmak veya kurulu düzeni yürütmek kolay değil. Düşman hep olacak ve asla net olarak tarif edilemeyecek. Karanlıktaki gölgeler gibi olacak.
28 Şubat'ta düşman yok muydu? Keşke o dönemin asan kesen paşalarını birisi ekrana çıkarıp sorsa:
-Paşalarım aylarca anlattığınız düşmanlar şimdi nerede?
O zaman tuz biber kabilinden sivil toplum örgütü temsilcisi olarak ekranlara dizilen sendika ve oda başkanlarına sorsalar.
Memleket uçurumun kenarına geldi, gün seferberlik günüdür diyenlerden ikisi hâlâ aktif.
Bu dost düşman kurgusunda bir sahtekârlık var. Açılan hesaplar kapatılmıyor.
....
Kuruluş yılından bugüne kadar 90 sene boyunca memleketin başına bela olmuş düşmanları alt alta yazınca ortaya şu çıkıyor: Hiçbiri ordunun görev alanına girmiyor. Sınırın dışında değil. 80 öncesinde de değildi, 90'larda da.. O zaman biz bu kadar orduyu bu kadar yıl neden beslemişiz? Yarım milyondan fazla asker. Paralel onların sahasında değil.. Ergenekon değil.. İrtica değil.. Faiz lobisi değil.. Kan emici para babaları değil.. Medya üzerinden yapılan ihanet ordunun sahasına girmiyor.. Hırsızlık girmiyor.. Banka dolandırıcılığı girmiyor... 90 yıl boyunca boğuştuğumuzu söylediğimiz düşmanlar askerin görev sahasına girmiyor. Bunun bir açıklaması var mı?
Habire şu tarafla boğuşup bu tarafa yatırım yapmak yüksek bir strateji mi, aldatmaca mı, görünmez bir ihtiyacın karşılığı mı?
90 yılda kaç defa harbe girdik? Kıbrıs çıkarması cephe savaşı sayılıyor mu? Sayılmaz herhâlde.. Sayılsa bile orada savaşmakla savaşmamak arasındaki fark netleşti mi? Savaşmasaydık şunlar olurdu dedikten sonra alt alta kaç madde yazılabiliyor.. "Savaştık bunlar oldu"nun kaç maddesi var.
Terörle mücadele savaş sayılıyor mu?
Sayılıyorsa, "Mücadele ettik ve hamdolsun bu sayede buraya gedik" dediğimiz yer neresi? "Maazallah terörle mücadele etmeseydik" ne olurdu?
...
Bir de nasıl olmuşsa her savaştan sonra olduğu gibi mal mülk servet el değiştirmiş. 28 Şubat'tan sonra ne kadar para gitti, ne kadar servet el değiştirdi? 60'ta da olmuş, cumhuriyetten hemen sonra da olmuş, cihan harbi yıllarında da olmuş.. Önde düşman arkada para.. Savaşan başkası malı götüren başkası..
Yeni dönemin, Yeni Türkiye'nin düşmanı kim olacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.