Keşke mahkemelerin de ithali olsa

A -
A +

Yargıtay, Hanefi Avcı'ya, "Yasadışı Silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onamış.

Hukuk, adalet, mahkemeler, yargılama, temyiz, bozma, onama, iç hukuk yollarının tükenmesi, eskiden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme, şimdi AYM'ye gitme vs..Bu konular bizim bildiğimiz, zannettiğimiz, anladığımız konulardan değil..Gele gele buraya geldim.

Bu kadar yol dolaşmak için önce dişe dokunur bir adam olmak lazım. Sıradansanız zaten yapabileceğiniz birşey yok. Ne çıkarsa bahtınıza..Sıradan değilseniz bu kadar yolu bir insan kaç senede dolaşır gelir ve o arada hayatı kaç defa kararır.

...

Şener Eruygur'un eşine ait olduğu söylenen bir ses kaydı dolaştırılmıştı ortalıkta. Orada şöyle bir ifade geçiyordu: Filan numaralı ağır ceza bizden değilmiş, falanca numaraya düşerse iyi olur diyorlar.

Yadırgamıştık. Mahkemenin sizdeni bizdeni nasıl olur? Siyasi davalarda olur. Tabii rüzgarın hangi taraftan estiği de önemli. Menderes dirilse aynı mahkemeleri kursanız hadi bir daha yargılayın deseniz..Mahkeme kararıyla kahraman ilan edersiniz. Ederler. 28 Şubat'ta Hasan Mezarcı'yı yargılayan mahkeme bir kere daha kurulsa bugünün penceresinden bakınca adam beraat eder.

Bağımsız yargı ne demek? Ağız şapırdatarak Ergenekoncu deyip toplayıp, senelerce git -gelllerden sonra mahkumiyet, onama sonra, aaa, hak ihlali varmış demek mi? Milli Nizam'dan itibaren en az on defa aynı partiyi kapatıp, kapatıp, kapatıp sonra kapatılan parti kadrolarının tek başına iktidar olacak şekilde önünü açmak mı?

Bu boyunbağı ile terör örgütünün propagandasını yaptın diyerek bir adamı mahkum etmek mi?
"Salladım savcının evine doğru iki havan topu..Komutanım delil diyen savcının sesi kesildi" demek olabilir mi?

Yoksa bütün yüksek yargı mensuplarının brifing almak için istihbaratçı J başkanın karşısında sıraya dizilmesi mi?

Anayasa Mahkemesi başkan ve üyelerinin ihtilalden sonra Evren Paşamı ziyaret edip, "Bu memleket size minnettar. Yönetimi ele aldnız memleket huzur buldu" diyerek eğilmesi mi?
Yargı yargı yargı..Bu yargı kimin? 28 şubatta kimindi? Sonra kim ele geçirdi..Şimdi kavga kiminle kimin arasında..Yüksek yargıda bile şu daire şunların bu daire bunların deniliyor.
Bağımsız yargı nedir? YÖK'ün meslek liselerinin katsayı mağduriyetini gideren düzenlemesini iptal eden yargı mı, 12 defa görevden alınan milli eğitim müdürünü 13 defa göreve iade eden yargı mı?

Yoksa bölücü terör örgütü pankartının sağ ucunu tutanı müebbete, sol ucunu tutanı 8 yıla mahkum eden yargı mı?

Şu otel inşaatına kıyak geçin demek için belediyeyi ziyaret eden savcı mı bağımsız yargı mensubu sayılıyor yoksa..

...

Siyasi ya da siyasete bulaşan davalarda yüz akımız olacak bir tek örnek yoktur.

Adli davalar dersen daha on sene öncesine kadar pul parası yoktu tebligat yapamadık, benzin yoktu duruşmaya götüremedik, koğuşta unutulmuş, onun da sesi çıkmamış..Dört sene sonra farkettik haberleri okurduk.

Bu ülkenin adalet derdi ve endişesi olmadı.

Müstemlekelerdeki hukuku anlatan, kıyaslayan, ortak özelliklerini bulan bir araştırmacı da çıkmadı.

Keşke mahkemenin de ithali olsa..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.