Hakaretten kime ekmek çıkar

A -
A +

TÜSİAD'a hakaret edince elimize ne geçecek?
Adamların ürettiğini alıyoruz.
İthal ettiğini alıyoruz.
Hem de güle oynaya alıyoruz..Sonra da hakaret ediyoruz.

..

Almanlara verip veriştiriyoruz ama Alman otolarından bir türlü vazgeçemiyoruz. Her markaları kamunun vazgeçilmezi..Hakaretten sonra dönüp Rus otosu alsak, Güney Kore'yi tercih etsek -belki- bir anlamı olur.

..

Savaş uçaklarımız Amerikan..
Silahlarımız.
Füzelerimiz..
Bilgisayar yazılımlarımız..Elinizden düşürmediğimiz akıllı telefonların işlemcileri.. Günde bilmem kaç defa daldığınız arama motoru..Bu tercihlerinizden vazgeçebilseniz hakaretten daha ağır bir müeyyide olur.

Amerika'ya kızıp Rus arama motorunu tercih etseniz onların da temsilcileri TÜSİAD'lı..Temsilcisi MÜSİAD'lı olan bir arama motoru yok.

Kuzey Kore, kameralar önünde füze denemesi yaparken sahra masasında İPad, ekranında Google Earth vardı. Onlar da sabah akşam hakaret ediyor. Onlar için çok heyecan verici olduğu, hazzın dalga dalga yayıldığı kesin de buradan bakınca nasıl görünüyor? Bilmiyorum, çapraz bakmanın yollarından biri de böyle mukayeseler olabilir mi?

Bu yağlı güreş değil ki, iki yiğit çıktı meydaneee ile başlayan, nakaratları olan bir sunumla seyirciyi coşturup gülüp oynayıp rahatlayıp evimize gidelim.

İran 33 senedir bu işleri yapıyor. Kafa tutuyor, herkesi aşağılıyor, meydan okuyor, İsrail'i yerle bir edeceğim diyor..Amerikan mallarını boykot ediyor..Yahut ediyordu..Buradan bize ekmek çıkar mı hesabı halkına ne çıktı?. Ne çıkmış? Eskiden az bağımsızmış da çok bağımsız mı olmuş. Sınıf mı atlamış. Refah seviyesi mi yükselmiş. Halkı sarsılıp sallanıp kendine mi gelmiş. Buradan bakınca nasıl görünüyor? Menkıbeleri heyecan verici de matematiği nasıl? 33 senede nereden nereye gelmiş veya gitmiş?

Kuzey Kore niye her tarafa kafa tuyor da Güney Kore tutmuyor. Onların da matematiğine bakmak lazım.

Eğer illa birine hakaret edeceksek ki hakkımızdır bu işi Filistinliler, İranlılar gibi değil İngilizler gibi yapalım. Karşı taraf hakaret ettiğimizi bile 30-40 yıl sonra anlasın. Ya da bazı müstemlekeleri gibi hiç anlayamasın. Onore edildiğini zannetsin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.