Muhalefeti kim bloke etti?

A -
A +

Muhalefet partileri deyince HDP/BDP'yi de dahil etmek gerekiyor mu? Nedense muhalefet partisi başlığının altına yazamıyorum. Neyse konumuz HDP değil zaten.
Ben  CHP ve MHP'ye takıldım.
Acaba bu iki partinin;
Oylarımızı nasıl arttırırız, nasıl tesirli muhalefet yapabiliriz, bu millet ne istiyor, neye hassasiyeti var, AKP'ye -her şeye rağmen- oy verenlerin, vereceğini söyleyenlerin derdi ne, AKP tabanına seslenebiliyor muyuz, hangi sözümüz, hangi hakaretimiz nasıl yankı buluyor, kemik tabanımızın gazını almanın bize faydası var mı, söylediklerimize inanıyorlar mı, inanıyorlarsa neden dönüp bu tarafa bakan seçmen yok, sabah akşam aynı şeyleri söylememizin bize mi karşı tarafa mı faydası var tarzında sorular sorup cevap arayan heyetleri var mıdır?
Ya yok ya da hiçbir işe yaramıyor.
MHP çözüm sürecine takılıp kaldı. Bu bir stratejinin gereği ise.. Ölçüp tartıp uzun hesaplar sonunda verilmiş bir karar ise saygı duyarım. Demiş olabilirler ki, biz bu işi belli aralıklarla kaşımaya devam edelim. Hariçten oy gelmese de  tabanımızı diri tutarız. Bir hesaptır, tutar tutmaz kısmı ayrı. Şehir efsanesinde olduğu gibi bu işi bir görev olarak yapıyorlarsa, oy kazanma/kaybetme endişeleri yoksa biraz zorlayınca bunu da anlayışla karşılarım. Ama hesapsız kitapsız aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlarsa hakikaten yazık.
İnsan 12 sene içinde bir defa muhalefet tarzının muhasebesini yapmaz mı? O ihanet bu ihanet.. Sizin teklifiniz ne? Çözümden vazgeçip mücadeleye devam mı? 30 yıl boyunca yaptıklarımızın 35-40-45 yıl boyunca devam etmesini mi istiyorsunuz?
Bir muhalefet partisinin 12 yıl boyunca belli bir oy yüzdesine takılıp kalması başarısızlıktır. Siz hiç MHP başarısız diyen birini duydunuz mu?
Başarısız olduk diyen bir MHP'li duydunuz mu?
Bana, ukala bir fikrin varsa vıdı vıdı etme söyle, deseler ilk teklifim yapılan işleri tenkid etmeyin, çok az konuşun, üslubunuzu yumuşatın, yapacağınız şeyler varsa onları anlatın, yoksa susun, derim.
Yahu bari paraya kıyın da bir araştırma yaptırın.. Diğer partilere oy veren seçmen MHP'ye nasıl bakıyor, ümidi var mı, hangi şartlarda oy verir. AKP'ye niye veriyor, hangi şartlarda vermekten vazgeçeceğini söylüyor.
...
CHP başka bir mağduriyet.. "Laiklik elden gidiyor" türküsünü repertuarlarından çıkardılar ama kendilerini yenileyemediler.. Kemikleşmiş ve gittikçe küçülen tabanlarının dışında kalan kesime hitap etme şansları yok. Sahici değiller. Kovdukları adamı törenlerle partiye kaydedip aday gösteren partiden ne hayır gelir? Şimdi tekrar kovma hesabı yapıyorlar.
Cemaatin şişmanı, AKP Halk Ekmek üzerinden büyü yaptırıyor, seçmeni bloke ediyor demişti. MHP-CHP ileri gelenleri halk ekmek de yemez ki, her şeye rağmen "acaba" deyip üzerinde düşünelim. Seçmen tercihini halk ekmek büyüsüne bağlayan adamların olduğu bir yerde muhalefet partisi nasıl olacak.
Şurada seçime kaldı beş ay.. Bunlar çırpınmak yerine seçime kadar hiç konuşmadan, hakaret etmeden, bağırmadan susup otursalar inanın oyları 10 puan artar.
Kıpırdadıkça kendi yüzdelerinden yiyorlar.
Böyle giderse AKP, M.Kemal'in Fethi Okyar'a kurdurduğu gibi bir muhalefet partisi kurmak/kurdurmak zorunda kalacak.
Ya da mevcutlarsan birini alıp işletecek.. Muhalefet öyle değil böyle olur deyip bu işleri biraz da muhalefet görünümlü parti üzerinden yürütecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.