Baltalar elimizde uzun ip belimizde Biz gideriz seçime hey seçime

A -
A +

Aralara serpiştirince ne olacak, en başta söyleyeyim ama kızmayın:
Bu seçimden başkanlık çıkmaz.
HDP barajın altında kalsa da çıkmaz.
Muhtemelen buna razı olmuş bir halimiz de var.
Biz neden son dönemde bütün seçimlere savaş tamtamları ile giriyoruz. Sanki sandığa değil de cepheye adam topluyoruz. Kurtuluş harbi kıvamında seçimler.
Cephe ha düştü ha düşecek, ha gayret son gayret asker toplayalım havası var. Sanki, seçmene değil biraz sonra taarruza katılacak olan erata hitap ediyoruz.
Yılanın başını ezenler, kertenkelenin kuyruğunu koparanlar... Abartılı benzetme merakları... Kimi 1909 darbesine atıf yapıyor, kimi Çanakkale'ye... Menderes'e, Özal'a...
Dönemin şartlarını bir yerlere benzetmek şart mı? Şartsa ben daha çok Sultan Reşat dönemindeki büyük harbe adam toplama çağrılarına benzetiyorum. O zamanın paşaları da yedi düvelle savaşıyorlardı... Dünyanın dört bir köşesinde savaş vardı...
Seçimi savaşla özdeşleştirmek bir yeni keşif. Saygı duyuyorum. Bir metottur. Seven ve efsunlanan seçmen de var. Otobüsten metrobüsten inip iç dünyasında Yemen'de, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de savaşıyor. En çok da Çanakkale'de savaşmak istiyordur muhtemelen. Çanakkale ruhu... Fakat bu seçimde bu stratejiden beklenen büyüklükte ekmek çıkmaz. Zaten çok ayıp da değil, acı da değil.
Yine istikrar olur. Yine Başbakan Davutoğlu olur. Vitrin değişir, anlayış değişir, değerli yalnızlık sevdası biter, stratejik derinlik çıraklık dönemiydi bu ustalık dönemi denilip daha somut işlere bakılır, dış politikada revizyona gidilir ve toplumdaki gerginlik yavaş yavaş azalır.
Biz de başka işlere bakarız. Korkmayın, cemaat-paralel vs bizi ham yapamaz. Hepsini paketleyip kenara alırlar. O dönemde cemaate de yer olmaz.
Seçime kadar üslupta bir değişiklik beklenemez. Toplumun belli bir kısmı buna alışmış. Üslup değişirse olağanüstü bir durum mu var endişesine kapılırlar. Ama seçimden sonra yeni bir üslup için makul mantıklı bir gerekçe bulunabilir. Ki olacak.
Şu seferberlik şartlarından çıkalım artık.
...
Kadrolu masalcının baron hikayeleri de tiksindirici hale geldi. O fötr şapkalı amca da yalancı. Haberimiz vardı, biliyorduk, geri çekildik, bir adım attık, nefeslerini saydık, nabzına baktık... Onun gazıyla uyursanız (ki çok adam gördüm) ayılmanız zor olur.
Saygılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.