2 numaralı düşman

A -
A +

Anlaşılır şekilde ve tane tane konuşabilen insanların hayranıyım. Nasıl beceriyorlar o işi. Ben konuşurken kelimeler çıkışta sıkışıyor. Bazen üst üste biniyor, ne dediğim tam anlaşılmıyor. Tane tane konuşmak lazım. Azıcık yaymak lazım. Efendim değil, efendiiiiim, demek lazım. Allahtan yazarken konuşma zaafı ortaya çıkmıyor. Sanki yavaş konuşuyormuş gibi yazılabiliyor.
Efendiiiim, bugün şöyle bir konu kafama takıldı. Başka ülkelerde karşılığının olmadığını farkettim.

Mesela sıfat olarak hain. Kavram desek ne olur ki.. Birini devre dışı bırakmak isteyince hain damgasını basıyoruz. Abi niye hain? İhanet etti? Kime? Kim karar verecek? Bu işin çapraz sorgusu yok mu?

Bakın olmayınca ne oluyor?

Sultan Vahideddin'e de vatan haini denilebiliyor, Nazım Hikmet'e de, Menderes'e de.. İmralı mukimine de.. Deniz Gezmiş'e de.. Bunları yanyana getirince ortak özellikleri ne olabilir ki?
Hainler yine işbaşında.. Abi ne yaptılar size.. Vatana ihanet ettiler.. Tamam, ne yaptılar? Bana karşı durdular.
Bu ülkede iyi bir şey yapılamıyorsa sebebi nedir?
1- Hainler..
2- Gafiller..Hain adayı..
3- İç düşmanlar.. Kadrolu, sigortalı, bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu içen amaaaaa memleketine ihanet edenler.
4-Dış düşmanlar. İç düşman dış düşman bir ordu tasnifi.. İhtilal sonrası ara dönemlerde, sıkıyönetim dönemlerinde, terörle mücadele safahatında hep kullanıldı.
5-İrticacılar.. Gerçi son grup savaştan çekildi herhalde. Ne mürteci var, ne de savaşan. Bizim büyük ordunun yarı ömrü bunlarla geçti. Törende, kokteylde, davette, nutukta, Seminerde, varsa irtica, yoksa irtica, bir gün yat dinlen ertesi gün bölücü terör.. Birleştir: Bölücü ve irticai..
....
Peki bir iş Romanya'da veya Almanya'da ters gidiyorsa sebebi ne olabilir: Adamlarda hain, gafil, mürteci, iç düşman yok.
Yok, soru güzel olmadı: Bütün hainler, gafiller, iç düşmanlar niye bu ülkede toplanmış?
Bu da olmadı.. Kimin hain olduğuna kim karar verecek?.. Hiç isabet ettireni yok. Vahideddin Han'a hain dediniz, baktınız olmuyor.. Küllediniz.. Menderes'e dediniz, o da tutmadı..
Nazım Hikmet'e dediniz.. tutturamadınız. Hepsi aynı kefeye konulabilecek ve mukayese edilebilecek isimler değil. Bugün örtülü açık hain olduğunu ima ettiğiniz adamların beş on sene sonra diğerleri gibi temize çıkmayacağının garantisini verebiliyor musunuz?
Maşallah, sizin hiç yanlış yapma ihtimaliniz yok. Hainler hep öbür tarafta..
Gürültü patırtı arasında kimse kimseyi duymuyor ki. Geçmişte bu usulü herkesin tepe tepe kullanmış olması bize anamızın ak sütü gibi kullanma hakkı verir mi? İğrenç bir metot.. Topladım çıkardım hesap oturmuyor.. Aradaki farkı hain ilan edin.
İçinden çıkamadım, iç düşman deyin.
Ters giden bir şeyler var: Dış düşman deyin.
Maksat üzüm yemek mi olmalı bağcıyı dövmek mi?
....

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.