Mitingler antipatik olur

A -
A +
Bu devirde miting niye yapılır?Yerelinden ulusalına, bölgeseline kadar yüzlerce kanal var. Varsa anlatacak bir şeyiniz oturun orada anlatın. Ya da sizin adınıza sempatik ekran yüzleriniz anlatsın.Seferberlik ilan edip büyük organizasyonlarla binlerce adamı bir meydanda toplayınca ne olacak?Daha dün çıkıldı seçimden. Kim ne söyleyecekse söyledi.Millet anlayacağını anladı.Şimdi ülke teröre kilitlendi. Başka konuların konuşulması ayıp sayılıyor. Taziye evinde işten, paradan, cirodan bahsetmek gibi oluyor.Bu acılar herkesin her türlü duygusunu bastırdı.Hiç olmazsa bu seçimi sakin atlatalım. MHP çıkıp ne söyleyecek de, "Aaa bunu duyduğunuz iyi oldu" diyeceğiz.Sussa, hiç konuşmasa, tweet atmasa, yazılı sözlü demeç vermese ,"Yahu herhâlde bunların bildiği var" diyen olur belki.AK Parti kampanyasında, değiştik, yenilendik diyecekmiş. İki ayda değişmek herkesin harcı değil.Yenilenmenin bir karşılığı olacaktır muhtemelen. Olmazsa yenilenmiş mi sayılmazlar, yenilendikleri halde millet mi anlamamış sayılır o konulara seçimden sonra bakılır....Bir de sade vatandaş olarak arzu ediyorum ki, seçimden tek parti iktidarı çıkmazsa (Aman ağzından yel alsın diyenlerin sesini duyar gibiyim) çıksın inşallah da, çıkmazsa.. (Hani Sadrazam demiş ya, "Ola ki derya tutuşa anın dahi tedbiri alınmıştır Sultanım!") ne olur bu sefer şu koalisyon görüşmelerini Beylerbeyi vapuruna binenler inenler gibi yapmayın.. 30 gün uzun uzun görüşmeler.. İstikşafi görüşmeler seremonisine bulamayın. Kim kiminle kuracaksa akşam toplansın, sabah götürüp listeyi versin de millet işine gücüne baksın.Her ne kadar işler kesintisiz yürüyor denilse de hele şu seçim atlatılsın bakarız başlığı altında biriken epey konu var.Bir önceki paragrafın yarım kalan kısmı: Dayanamayıp MHP'yi hedef tahtasına oturtan, birileri olursa bilsin ki can simidi olur. Bilmesine bilirler de meydana çıkınca aşka gelir dayanamazlar. Ey MeHaPe  dedikçe puanları FED'in faiz arttırımı gibi yüzde 0.25'lik dilimler halinde yükselir.CHP de dayanamaz Cumhurbaşkanı ile uğraşırsa onlara da fazla ekmek çıkmaz. Ben anketçilerin aksine kararsız seçmen olduğunu düşünmüyorum. Herkes kararını vermiş bekliyor. Atıp tutmalara ve bağırmalara bakarak ya karar değiştirecek ya da sandığa gitmeyecek.Bu saatten sonra partilerin anlatacağı bir şey yok. Susan ve az konuşan oylarını bir iki puan arttırır, o kadar.

KAMU DÜZENİ İÇİN TALİMATMillet haber yazmayı mı unuttu, biz mi zor anlıyoruz..Haberde diyor ki, Başbakan mültecilerin ihtiyacının karşılanması ve kamu düzeninin temini için talimat verdi.Ben şöyle anlıyorum: Başbakan talimat vermeseydi kamu düzeni temin edilmeyecekti.İhtiyaçların temini için talimat tamam.. Kamu düzeninin temini için talimat nasıl oluyor?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.