Hayırlısı olsun efendim

A -
A +
Tamam abi, Suriye konusunda bildiğimiz bir şey yok. Coğrafyadan, demografik yapıdan vesaire haberimiz yok. Bütün malumatımız yerli yabancı basının gazete kupürleri.. Haber siteleri... Üç beş ciddi makale.. Ve destanımsı iç beyanatlar. Destan yazdık sözü sözgelimi değil. Öyle dediler.
Fakat bu kadar sığ bilgilerle bile bazı gariplikler hissediliyor. Mesela biz PYD/YPG'yi terör örgüt sayıyoruz, ABD'liler müttefik. PYD ABD müttefiki biz de Amerika'nın müttefikiyiz. Rusya da PYD'nin müttefiki.. Biz Katar'la dostuz, Katar Sisi ile Sisi Suud'la.. Bilmece gibi..
Kurmay abilere heveslenip haritayı açıp bilgiç edayla bakıyorum bir şey anlayamıyorum. Bizim uçuşa yasak, güvenli koridor hayalini kurduğumuz şeridin bir başını Ruslar tutmuş, öbür başını YPG.. Olmuş Kürt koridoru.
Harp darp bölgesinin de kulisleri oluyor. Onlara bakıyoruz Rakka'yı ele geçirme dedikoduları.. Harita sermeden olur mu, yerini bulmak lazım. Bilgiçlik lazım. Bir şey söylemek lazım. Bunlar Rakka diyerek Cerablus'u ele geçirecekler. Sonra Rakka'yı gündeme alacaklar. Orada da sıkıntı var, Cerablus kırmızı çizgimiz. Çizgi sınırın bu tarafına mı çekilecek mavi çizgi mi ilan edilecek? Karışık işler. Biz Hasan Dağı'na oduna giderken Rusya bu hâliyle yoktu hesapta. Fiili bir durum oluştu Mevzuatı fiili duruma uydurma geleneği de oluştu mu?
Rusya Türkiye'nin sınırlarını korumaya geldik diyor. Yani şu şu işlerin yanı sıra dostumuzun sınırlarını da korumuş oluyoruz diyor. Hava sahamız NATO hava sahası olduğuna göre sınırlarımız da NATO sınırı sayılır. Rusya, NATO sınırlarını da korumuş oluyor. Veya muş mu oluyor. Cevabını NATO versin, bize ne?
Belki adamlar başka bir şey ima ediyor. Diplomatik demeçlerde ima olur ya. Ben bu imadan Cerablus'ta PYD/YPG'nin önünü açıp yardımcı olacakları sonucu çıkardım.
Bir Türk mahalle kahvesinde şöyle der: Abi bunlar aralarında anlaşmıştır. Herhalde böyle konularda anlaşmak el sıkışarak olmaz. Zımni mutabakatı kastediyordur. Ortak bir menfaat alanı var.. Bunlar deyince ABD-Rusya.. AB ile de Ukrayna krizi var.. Belki orada da yumuşama kapısı aralanır. Bunlar tahmin olsa da Hava bombardımanına destek gerçek. Siz yorumlayın biz dinleyelim. 
Dört sene boyunca anlattığımız her şeyi silip yeniden mi anlatıp yazacağız.
Bu arada NATO mu bizi unutmuştu da hatırladı biz mi NATO'yu hatırladık? Çok telaffuz eder olduk. İyi de oldu demeyeceğim, ayıp olur. Bu arada galiba üslubumuz da azıcık değişti. Sakinleşti. Dostlarla ilişkinin ses tonu bir başka oluyor. Rusya örneğinde olduğu gibi.
....
Her iş neticesiyle ölçülür. Ee, sonuçta ne oldu sorusunun cevabı 4 yıllık hikâyemizle örtüşecek mi?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.