Tank think

A -
A +
Bu devirde tank ne işe yarar?
Tank bir silah.. 1. ve 2. Dünya Savaşlarında ciddi fonksiyonlar icra etmiş.
Ama zamanla tanksavar silahları adı altında bir dizi platform geliştirilmiş.
Antitank mayınları, yüksek kalibreli mühimmat.. Tanklar da zaman içinde geliştirilmiş.
Derken abiler bugünkü roketatarların babası sayılan shaped charge mekanizmalı patlayıcıları keşfetmiş.
Youtube girip bakın: (https://www.youtube.com/watch?v=2aodSiTEFsQ&index=7&list=PL9SZAj--0Av11cAdLGMG7pY1dzfwJhNRc)
Patlayıcı ilminin ulaştığı teknolojik analiz metotları ile üretilen shaped charge 30-40 cm'lik en mukavim çeliği delip geçiyor.
Bu patlayıcılara karşı da bir çözüm bulmuşlar.. Pahalı bir çözüm. Tankın yüzeyini mukabele edecek patlayıcılarla kaplamışlar..
Elektronik devreye girince vakumlu bombalar bulunmuş. TOW gibi.. Bakın Youtube'ta vakumlu bombanın tanka temas etmeden üzerinde patlatıldığı zaman tankı ne hâle getirdiğini gösteren videolar var: (https://www.youtube.com/watch?v=E1VWPOpYbQI)  Vakumlu bombalardan sonra zırhın da tankın da anlamı kalmamış.
Bir de toplu imha için salkım bombalar var.
Havada parçalara ayrılıp her biri bir tankı parçalıyor.. Aynı anda 40 tankı imha edebiliyorlar.(https://www.youtube.com/watch?v=CY9gojFu-_U)
Bunun gibi yığınla teknoloji varken tank ne işe yarar? Tankların antitank silahları karşısında  fiziki mukavemeti kalmadı. Birkaç kiloluk harp başlığı ile modern bir tankı imha etmek mümkün. Muhalifler Esad'ın yüzlerce tankını iki günde imha ettiler. Teröristlerin basit mekanizmalarla tankları kullanılamaz hâle getirmeleri de imkân dahilinde.
Tanklar artık bir efsane. Modern savaş konseptinde yeri yok. Antik efsane.
Savaşta bir işe yaramaz.
...
Rejimi halka karşı korumakta yarar mı? Bilmiyorum.. Darbelerden önce belli başlı kurum binalarının önüne aksesuar kabilinden tankları dizince işin ciddiyeti anlaşılıyordu. Normal zamanlarda peş peşe 40-50 tankın bir caddeden geçmesi insanları korkutuyor veya güven veriyordu.
Tank bir işe yaramıyorsa 35-40 tankı taşıyacak gemi yapmak ne işe yarar? Öyle bir haber mi okumuştum, 30-40 tankı taşıyacak gemi yaptık.. Dünyada bir ilk, diye. Uçak gemisinden mülhem tank gemisi mi? Nakliye gemisidir herhâlde..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.