Çanlar kimin için çalıyor?

A -
A +
Bu kadaaar ifade sızdırıldı.. İçlerinde alenen, "Evet ben böyle bir işe soyundum, şu amaçla yaptım fakat başarız oldum.. Başarısız olduk" diyen birine rastladınız mı?
O ifadelere bakılırsa hepsi suçsuz.. O zaman bu haltı kim yedi.
.....
Kurtlar Vadisi tarzı dizilerle 10-15 sene milletin beynini şey ettiler.. Vadinin iki evresi vardı. İlkinde devlet için, devletin bekası için her yol mübahtır konuları işleniyordu. Sonra başka bir yola girdi.. Hikaye de cazibesini kaybetti.
Sonraki yıllarda benzeri dizilerle TRT üzerinden kafa ütülendi.
Uçan kuştan, ağacın yaprağına konan sinekten haberi olan bir devlet.. Lübnan'dan, Beyrut'tan, Şam'dan, Kahire'den anbean haber alan heyetler.. Ama ne heyet.. Ama ne akıl.. Değil 7 düvel 70 düvelin aklını toplasan bizim heyetin aklına erişemez.
Dizilerde işlenen devlet düzenini esas alarak gidecek olursak korkacak, tedirgin olacak ne var. Zaten kimin kim olduğu, kime çalıştığı uzun zamandır biliniyordur. Vakti saati beklenmiştir. Başıboş hiçbir eylem yoktur. Medyayı sosyal medyayı takip eden, analiz eden heyetler vardır. Günü geldikçe ya mantar gibi toplatılacaktır ya bilerek ortalığa salınmıştır. Bilerek göz yumulmuştur.
Biz neye inanalım nasıl rahatlayalım.
Yoksa fanteziyi devam ettirip şöyle mi diyelim:
Evet çok gariplikler var. Taşlar yerine oturmuyor. Haber verdim diyen MİT, haberi almasına rağmen düğüne giden komutanlar.. Faksla birliklere emir geçtim ama yırtmışlar, yerine ulaşmamış diyen komutan.. Her yere haber verdik ama teyid edemediğimiz için Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a bildirmedik diyen kurum.. Bunlarda mı dış dünyada kafa karıştırma senaryoları.. Yoksa kendimizi avutmadan elle tutulur bir yerimiz kalmamış. İşimiz denk gitti de, böyle bir teşebbüse soyunanlar mazlumların duasıyla rezil oldular, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar mı demeliyiz. Nasıl düşünmemiz gerektiğine karar verebilirsek sonrasını daha kolay okuruz.
....
Bir işte efsane kahramanlık hikayeleri varsa.. Kahramanlaştırılan birileri varsa istisnaları olmakla beraber o işte bir bit yeniği vardır veya olacaktır.
Geçmişteki büyük zaferlere bakın çoğunda kahramanlık hikayesi bulamazsınız.
Memleketin tarihi menkıbelerinin nerede ise yarısı Çanakkale üzerinedir. Aradan 100 yıl geçmiş hala ağıt yak ağla tadındadır.
....
Milletin öfkesini ve ilgisini diri tutmanın da bir müddeti var. Ne kadar zaman içinde bu işin adını koyabileceğiz.
Çalışma Bakanımız belki iyi niyetle belki heyecanla bu işin arkasında kim var biliyoruz, dedi. İşin uzmanı mı, uzmanlar mı bilgilendirdi, herkes biliyor da, "Kamuoyuna sen mi çıtlat" dediler.
Önüne gelen konuşuyor. Arkasını önüne kim hesap edecek.
Bir de feryat figan bağıran yeri göğü inleten abartılı FETÖ düşmanları var. Bu işleri soruşturanların arkasında bir karargah, bir ortak akıl olsa-varsa birileri, "Yahu şunları toplayın bakalım niye bu kadar bağırıyorlar" der. İki sene önce ne demişler nasıl bağırmışlar, bakar. Üslubu analiz eder.
Bu konunun tesellisi, fantezisi nasıl olur: Devlet aklı onların niye bağırdığını biliyor, sen dert etme.
Peki.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.