Kural hatası var ama…

A -
A +

Deniz Ateş Bitnel, ikinci gol öncesi yardımcısıyla beraber önemli bir hata yaptı; korner kullanılacakken taç atışı oldu

Geçtiğimiz hafta açıklanan listeye göre 1 Ocak 2016'da FIFA kokartı takacak olan Deniz Ateş Bitnel hakemlik kariyerinde ilk defa F.Bahçe-Trabzon maçına çıktı ama sanki yılların hakemiymiş gibi göründü. Sakin ve soğukkanlı duruşu oyuncularla olan olumlu diyalogları ile müsabakayı kontrolü altına aldı.
14.dakikada Aykut'un eli her ne kadar havada olsa da elini kaldırmasındaki amacı topla oynamak değil ofsayt olduğuna dikkat çekmek içindi. Pozisyon ofsayt değildi elle oynama kararı doğru idi. Ancak sarı kart gereksizdi. 24’te Hasan Ali'ye ve 38’de Nani'ye gösterdiği sarı kartlar da yerindeydi. Trabzonspor'dan Alper'e çok doğru bir kararla kırmızı kart gösterdi.

Hakemin müsabakanın ilk yarısında gösterdiği performans tarafları olumlu yönde etkilemiş olmalı ki 2.yarının başlarında sahada hiç kimse hakemle uğraşmadı. Hakem de doğru avantaj uygulamaları ve çaldığı düdüklerle maça çomak sokmadı. Ancak 80.dakikadan sonra gerilen sinirler tansiyonu yükseltti.
Bitnel’in bu karmaşayı kartsız geçiştirmeye çalışması; Aykut'un, Fernandao'nun boğazını sıktığı pozisyonda 4.hakemden ve yardımcı hakeminden yardım alamaması tansiyonun daha da yükselmesine sebep oldu.
82’de Markovic ve Salih'in sarı kart gördükleri pozisyondan sonra Fenerbahçeliler köşe vuruşu kullanmak isterken yardımcı hakem Süleyman Özay taç atışı kullandırdı. Atış sonrası Fenerbahçe'nin ikinci golünün gelmesiyle müsabaka tekrar normale döndü. Ancak taç kararının yanlış olduğu köşe vuruşu yapılması gerektiği görüntülerden net bir şekilde ortaya çıkarsa müsabaka ile ilgili kural hatası tartışmaları gündeme oturacaktır.
Trabzonspor itiraz etse bile bu durum, “hakemin değerlendirme hatası” olarak kabul göreceğinden maçın tekrarı söz konusu olmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.