Kural ne diyor?

A -
A +

MHK, henüz bu tür karşılaşmalar için yeterli tecrübeye sahip olmamasına rağmen Deniz Ateş Bitnel'i G.Saray-Trabzon maçına atayarak bir risk almıştı. Ancak aldığı bu riskin altında sadece MHK değil, hakem camiası da kalmıştır. Dün gece dünya tarihinde hiç görülmemiş bir olay yaşandı, bir oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi.
23.dakikada G.Saraylı Sabri'nin Trabzonsporlu Marin'i ellerini kullanarak bariz bir şekilde itmesini penaltı olarak değerlendirmesi gerekirken "devam" dedi. 
Bu verdiği karar için henüz tereddüt yaşarken G.Saraylı Koray'ın, Trabzonsporlu Erkan'a faul içeren hiçbir teması olmamasına rağmen bir önceki pozisyonun etkisinde kalmış olmalı ki "penaltı" kararı verdi. 

Kural ne diyor?

30.dakikada Hakan Balta'nın koluna çarpan bir top vardı. Hakan'ın kolunun vücuduna bitişik olması ve açı genişletmemesi sebebiyle buradaki "devam" kararı ise doğruydu.
İkinci yarının 4.dakikasında Trabzonsporlu Özer topa yaptığı göğüs müdahalesine elle oynama kararı verilince haklı itirazına tehditkâr ve ısrarlı şekilde devam edince haksız duruma düştü ve hakem tarafından önce ikaz edilip sonra da sarı kartla doğru şekilde cezalandırıldı.
59.dakikada ise yine Özer rakibinin ayağının altındaki topa yatarak müdahale etti. Faul verilip verilmemesi dahi tartışılabilecek olan bu pozisyon sonrasında hakem ağır bir değerlendirme yaparak Özer'i 2.sarı karttan ihraç etti.

Kural ne diyor?

Özer'in ihraç kararına itirazdan dolayı sarı kart gören Aykut 10 dakika sonra Podolski ile yaşadığı tartışma ve itişme sonrasında ikinci sarı karttan ihraç edildi. Bu pozisyonda Podolski ve Aykut'a gösterilen sarı kartlar doğru idi.

Kural ne diyor?

89'da ceza sahası içinde Cavanda'nın Umut'a kurallara aykırı bir müdahalesi olmamasına rağmen hakem G.Saray lehine penaltı kararı verdi. Bu hatalı karara itiraz edip hakemi göğsüyle iten Cavanda ve hakemin elindeki kırmızı kartı alıp hakeme gösteren Salih'in gördüğü kartlar ise doğruydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.