Başarılı bir yönetim!

A -
A +

Hakem Mete Kalkavan, belki de sezonun en kritik derbisini kazasız bir şekilde tamamladı!
Ligin ilk yarısında oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçını da yöneten Mete Kalkavan başarılı yönetimiyle göz doldurmuştu. 
Son haftalardaki görev aldığı müsabakalarda her ne kadar bazı kartları atlasa da neticeye tesir etmeyen yönetimleri sebebiyle MHK tarafından bu müsabakada da görevlendirildi. 
İlk yarı boyunca müsabakada tansiyonun yükselmemesi için diyaloglarla oyuncuları sakinleştirme taktiğini ön planda tuttu. 
İlk 45 dakikada Podolski, Sabri, Tosic, Olcay ve Marcelo’ya gösterdiği sarı kartlar doğru idi. 
Ancak teknik olarak iki hatası vardı. 20. dakikada Sneijder’in Quaresma’ya ve 44. dakikada Oğuzhan’ın Yasin’e yapmış olduğu faullu hareketleri değerlendiremedi. Üstelik bu iki ihlal de sarı kart gerektiriyordu.
Müsabakanın ikinci yarısında ise Beck -  Emre mücadelesinde hakem faulü vermesine rağmen Alman oyuncuya sarı kart göstermedi.
Beşiktaş’ın attığı gol öncesinde oyun alanına giren üçüncü şahısın oyuna ve topa herhangi bir müdahalesi olmaması sebebiyle hakem oyunu devam ettirdi. Burada Mete Kalkavan oyunu durdurabilirdi. Ancak takdirini bu yönde kullandı. Bu kararı yüzünden hakemi kusurlu bulmak haksızlık olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.