Kolay maç başarılı yönetim

A -
A +

Kendisini zora sokacak bir pozisyonla karşılaşmayan Mete Kalkavan, kartları doğru kullandı ve  başarılı   bir yönetim gösterdi

Her iki takım için de son derece önemli olan Ziraat Türkiye Kupası finali, saha içerisinde oyuncuların birbirlerine karşı centilmence, sadece top oynamayı düşünen ve klasik derbi heyecanından uzak davranışlarıyla başladı.
 31.dakikada G.Saray'ın Podolski ile kazandığı golle öne geçmesine kadar hakemi zorlayacak ne bir davranış ne de bir hareket oldu.
 34.dakikada Souza'nın Emre Çolak'a yaptığı hareket sarı kartı gerektirirken hakemin sadece faul kararı vermesi maçın tansiyonunun yükseleceğinin ilk işaretiydi.
 37. dakikada G.Saray'ın kullandığı köşe vuruşu sonrasında yükselen tansiyon yüzünden Mete Kalkavan, gerginliği başlatan Muslera ve Alper'e sarı kart gösterdi.
 Özellikle ilk yarıda zeminin yumuşaklığı da bazı pozisyonların gelişmesinde negatif etki etti.
Takımların kadrolarına bakıldığında derbi müsabakaların gerilimli anlarında başrolleri oynayan futbolcuların sahada olmamaları hakem için büyük avantajdı. 
Semih, Hakan, ve Yasin rakiplerine yaptıkları faullü müdahaleler nedeniyle doğru birer sarı kart gördüler.
Müsabakanın uzatma bölümünde ise vakit geçirmeden dolayı Sabri, Hasan Ali'ye yaptığı centilmenlik dışı hareketten dolayı Selçuk sarı kart gördüler. 
 Hakem Mete Kalkavan kendisini zora sokacak herhangi bir pozisyonun yaşanmadığı müsabakayı başarıyla tamamladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.