Kalkavan iyi başlamadı!

A -
A +

MHK; görev yaptığı derbi müsabakalarda yönetici hakem özelliğini öne çıkaran ve sezonu Ziraat Türkiye Kupası finali ile tamamlayan Mete Kalkavan'ı bu müsabakada da görevlendirerek geçen sezonki başarısını Süper Kupa ile taçlandırmış oldu.
Mete Kalkavan bir sezonda 5 derbi, 8 ay içinde 3. defa Beşiktaş-G.Saray maçı yönetmiş oldu.
Müsabakaya damga vuran olay, G.Saray taraftarlarının sahaya attıkları kalecileri Muslera'yı dahi tehlikeye atan ve çileden çıkartan yanıcı maddeler oldu.
Futbol Federasyonu sezonun ilk maçındaki bu olay karşısında caydırıcı bir ceza uygulayacaktır.

BEŞİKTAŞ'IN NET PENALTISI KAYNADI!

39. dakikada Bruma'nın Tosic'e yaptığı müdahalede hakem Kalkavan, pozisyona çok yakın olmasına rağmen doğru değerlendiremedi. Bruma'nın hareketi net penaltıydı.

FAULLERİ ATLADI

İkinci yarının başında Selçuk İnan'a yapılan bariz faulü vermeyen Kalkavan'ın 58. dakikada Beck'in yaptığı harekete ve 77. dakikada Tolga Ciğerci'ye gösterdiği sarı kartlar doğru idi.
87. dakikada Olcay'a yapılan faulu de vermeyen Kalkavan'ın bu kararına abartılı itiraz eden Oğuzhan sarı kart gördü.
Oyun birkaç kez topların inik olması sebebiyle de durdu. Müsabaka öncesi 4. hakem Ali Palabıyık topların kontrollerini mutlaka çok dikkatli bir şekilde yapmış olmalı... Eğer hata toplarda ise de Federasyon bu konuda tedbir almalı.
Uzatmaların hemen başında Beck'in eli ile topa müdahale ettiği gerekçesiyle G.Saraylılar penaltı itirazında bulundular ancak burada hakem devam diyerek doğru karar verdi.
100. dakikada Necip'in rakibine yaptığı hareket net sarı kartlık bir hareketti. Kalkavan bunu atlamadı. Yapılan vuruş sonrasında da G.Saray'ın golü geldi. Hakan Balta, 5-10 cm ofsayt gibi görünse de, bu tip pozisyonlarda hakem suçlanamaz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.