Palabıyık sınıfı geçti!

A -
A +

Ali Palabıyık, sakin yapısı ve saha içerisindeki ılımlı diyalogları ile oyunun başında maçı kontrolü altına aldı.
G.Saray’ın attığı gol öncesinde Sneijder’in topu köşe yayının biraz dışına doğru koyması her ne kadar kafaları karıştırırsa da topun izdüşümünün köşe yayı ile teması var.
22’de Beşiktaş’ın muhtemel bir atağını Olcay’a kontrolsüz hareketle faul yaparak durduran Sneijder’e göstermiş olduğu sarı kart doğru.
26’da G.Saray ceza sahası yakınında Cenk Tosun’a Hakan tarafından yapılan harekete faul vermeliydi.
37’de Caner’in sakatlanarak yerde yatmasına rağmen oyunu devam ettirmesi riskli bir davranıştı. Burada oyunu devam ettirmemesi, kesinlikle durdurması gerekirdi.
42’de Cenk Tosun - Hakan mücadelesinde ise her ne kadar Hakan’ın eliyle rakibinin omzuna doğru bir teması var ise de bu temas rakibini düşürecek seviyede değildi. Teması hisseden Cenk kendini yere bıraktı. Bu pozisyon için devam diyen hakemin kararına saygı duymak gerekir.
İlk yarının sonunda ise Marcello’nun Eren’e dizi ile yaptığı müdahaleye sarı kart göstermemesi ise ilk yarıdaki en büyük hatasıydı.
54’te kendisine faul yapılan Talisca’nın Yasin’e yapmış olduğu centilmenliğe aykırı davranışa da sarı kart çıkmalıydı.
Sonuç olarak Palabıyık’ın bazı sarı kart ve faul değerlendirmelerinde hataları vardı. Oyunun kontrolünde zaman zaman zorlandığı anlar oldu. Bunların dışında pozisyonları çok iyi kondisyonu sayesinde yakından izleyerek müsabakayı büyük hata yapmadan tamamlamayı bildi. Oyunun kalitesine pozitif katkıda bulundu. Yardımcıları da başarılı idiler. 2 nolu yardımcı Ceyhun Sesigüzel geri pasa bayrak kaldırsa da hatasını hemen anlayarak bayrağını tekrar indirerek durumu düzeltti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.