Kafasına göre yönetti!

A -
A +

Deniz Ateş Bitnel’in yönettiği ve uzun süre olayları ile konuşulan geçen yılki G.Saray-Trabzon maçından sonra MHK bu müsabakaya Fırat Aydınus’u atayarak maçın tansiyonunu yükseltmemeyi hedeflemişti.
Aydınus da yılların verdiği tecrübe ile oyuncularla uzun diyaloglar kurarak müsabakanın kontrolünü elinde tuttu. Ancak 12. Kural uygulamalarında zaman zaman hatalar yaptı. Aydınus müsabakayı oyun kurallarına göre yönetmedi. Kafasına göre idare etti...
17. dakikada gelen Trabzonspor golünde 2 nolu yardımcı hakem Hakan Yemişken pozisyon esnasında net bir şekilde geride kaldığı için kararı inandırıcı değil. Bu tür pozisyonlar için hakemleri suçlamak yanlış olur ancak Hakan Yemişken’in geride kalması büyük hata olsa da gol temiz.
Uygulama hatası
37’de Tolga Ciğerci’nin topun üzerine düşüp kalması sonrası düdüğünü çalan Fırat Aydınus, futbol sahalarında görülmemiş bir uygulama yaparak oyunu hakem atışı ile başlattı. Oyun kurallarına göre hakem atışı yapılması gereken durumlara girmeyen bu uygulama Aydınus’un Futbol Oyun Kurallarını kafasına göre yorumlamasının yeni bir örneği oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.