Derbiyi kontrolü altında tuttu!..

A -
A +

Cüneyt Çakır, ligimizin en sert derbisini yerinde ve zamanında kartlarıyla başarılı bir şekilde tamamladı!

 

Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en kariyerli hakemi olan Cüneyt Çakır müsabakanın başından itibaren oyunun kontrolünü eline alarak yerinde ikaz ve diyaloglarla tansiyonun yükselmesini engelledi. 
16. dakikada hakemin otoritesini zedeleyici harekette bulunan Sinan'a sarı kartını göstermekte tereddüt etmedi.
34. dakikada Galatasaraylıların penaltı beklediği pozisyon da Skrtel'in eli vücuduna tamamen yapışık ve doğal konumda idi. Çakır doğru bir değerlendirme ile devam dedi.
24. dakikada Van Persie, 29’da Carole, 37’de Skrtel ve 41’de Tolga Ciğerci'ye gösterdiği sarı kartlar da çok yerinde ve doğruydu. 
62’de Souza'nın eline çarpan top için Galatasaraylılar düdük beklediler ancak kol tamamen doğal konumda ve kapalı olduğu için Çakır yine devam dedi. Hemen sonrasında atılan uzun topta Volkan Şen - Sabri mücadelesinde Sabri'nin topu eliyle çalmasını hakem Çakır'ın görme şansı hiç yoktu.
76’da ise Souza, Serdar Aziz'den topu çalmak üzere iken, onun müdahalesi ile kendini yerde bulunca Çakır doğru bir değerlendirme ile tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve Serdar Aziz sarı kart gördü. Topa hakimiyet yoktu, bence sarı yeterli. Son dönemde hakemlerin çok tartışıldığı bir ortamda Cüneyt Çakır böylesine kritik bir müsabakayı başarı ile tamamlayarak Türk hakemliğine nefes aldırdı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.