Tek hatası penaltıydı

A -
A +

Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçındaki yönetimi ile eleştirilere maruz kalan Ali Palabıyık’ın, MHK tarafından bu müsabakaya atanması sonrasında, özellikle Beşiktaş kanadı tepki göstermiş ve bu atamaya tereddütle bakılmıştı. Müsabakanın hemen başında gelen gol ile Beşiktaşlıların hakeme karşı olabilecek tansiyonu yükseltebilecek davranışları da kesilmiş oldu.
Ali Palabıyık da futbolcuların oyunu zora sokan hareket ve davranışları olmayınca ilk yarıyı hatasız tamamladı.
İkinci yarıda da futbolcular sadece oynamayı düşününce hakemin işi kolaylaştı. 65. dakikaya kadar dört dörtlük giden hakem yönetimine nazar değdi. Uğur Demirok’un kendi ceza alanı içinde topu eliyle kesmesine penaltı düdüğü çalınması gerekirken Ali Palabıyık bu pozisyona “devam” dedi. Yardımcı hakem Kerem Ersoy bu pozisyon için hakemine yardım etmeliydi.
Hakemin müsabaka boyunca Cenk Tosun Yusuf Yazıcı, Tosic ve Onur’a gösterdiği sarı kartlar doğruydu.
Yardımcı hakemlerden Kerem Ersoy ofsayt pozisyonlarındaki doğru tespitleri ile dikkat çekti. Diğer yardımcı hakem Mehmet Cem Satman ise geçen hafta görev yaptığı Osmanlıspor-Kasımpaşa maçındaki gibi ofsayt tespitlerinde hatalar yaptı.
Sonuç olarak, 7 golün atıldığı bir müsabakada  bir penaltı verilmemiş olsa bile oyunun kalitesinin yükselmesiyle hakem yönetiminin de katkısı göz ardı edilemez...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.