Fırat Aydınus adaleti dağıtamadı!

A -
A +

Türk futbolseverlerini çok ilgilendiren, Avrupa’da alıcısı olmayan derbide ülkemizin önde gelen hakemi Fırat Aydınus sadece ilk yarıda 5 net sarı kartı atladı.
5.dakikada Tolgay, Hasan Ali’ye faul yaptı. Avantaja bıraktı, sarıyı göstermedi.
22’de yine Tolgay bu defa Alper’e faul yaptı, Fırat Aydınus avantaja bıraktı. Sarı kartı yine kullanmadı. Halbuki bu 2.sarıdan kırmızı olacaktı.
Aynı Tolgay’ın 45’te golün asistini yapan Quresma’yı topla buluşturması gecenin en dikkat çeken tarafıydı.
Fırat Aydınus, 7.dakikada Atınç’a, 10.dakikada Oğuzhan’a ve 17.dakikada Alper’e sarı kartlarını göstermeyerek seyircinin istediği “Vur - kır parçala, bu maçı kazan” komutuna uyan oyunculara adeta “Vurun kırın parçalayın, ama beni rahat bırakın” dedi. Yani “UEFA, FIFA kart, Fırat rahat!” tarzında bir yönetim vardı.
28’de Talisca, kaleci Volkan’a parmak gösterdi. Volkan da yardımcı hakeme koştu ama kendisi kart gördü. Hakem yakalasaydı, Talisca kırmızı görürdü.
37.dakikada Hasan Ali ceza sahasına giren Babel’e topla hiçbir ilgisi olmadan yaptığı müdahaleye penaltı çalmayarak oyunu devam ettirdi. 
Türkiye’de böyle. Ancak çok yakın zamanda Barcelona-PSG maçında Neymar’ın önüne yatan PSG’li Meunier’in hareketine Şampiyonlar Ligi’nde penaltı çalınmıştı. Bunu da hatırlatmak isterim.
64’te Tolgay Lens’in göğsüne vuruyor, sarı kart doğru. Tekme yüzüne gelseydi kırmızı kart olurdu.
65’te Oğuzhan’ın Salih’e hareketi net sarı karttı, göstermedi. Bu Oğuzhan’ın ikinci sarısı olacaktı. 
81’de F.Bahçe’de Skrtel’e gösterdiği sarı kart yanlıştı. Bu maçta göstermediği kartları düşününce bu kart kabul görmez. 
87’de Skrtel 2.sarıdan atılırken oyunda adaletsizlik vardı. Beşiktaşlı Tolgay’ın 3 sarı kartlık hareketi 1 kırmızı etmezken, Skrtel’in bir sarı kartlık hareketi kırmızı oldu.
Oyun kurallarını uygulamak için sahaya çıkan Aydınus, kuralları değil ortamı, durumu, yönetmeye kalkınca Beşiktaşlılar’a çıkması gereken kartlar çıkmadı. Ama F.Bahçe’ye kartlar daha kolay çıktı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.