Skor hakeme iş düşürmedi

A -
A +

Merkez Hakem Kurulu, geçtiğimiz hafta yaşanan hakem değiştirme sıkıntılarından sonra bu maça Halil Umut Meler’i atadı.
Halil Umut Meler hakemlik hayatındaki en kariyerli maçında görev yaparken, karşılaşma öncesi her iki takım oyuncularının birbirlerine karşı sportmence ve dostça tavırları maça da yansıdı ve hakemin işini kolaylaştırdı.
İlk yarı boyunca belki de ligimizin en az faullü maçı oynandı. 45 dakikalık bölümde sadece 6 kez hakem faul düdüğü çaldı. Bu nedenle de Halil Umut Meler için kolay bir ilk yarı geçti.
İlk yarının son düdüğü çalışına ise Başakşehirli oyuncuların itirazı ise yersizdi. Çünkü köşe vuruşu yapılmadan önce süre tamamlanmıştı.

Ofsayt yok penaltı var
62. dakikada Luis Neto’nun eline çarpan topta Başakşehirli oyuncular penaltı düdüğü beklerken hakem ofsayt kararı verdi. Bu pozisyonda Adebayor şeklen ofsayt olsa bile ofsayt ihlali gerçekleşmediğinden dolayı hakem burada penaltı kararı vermeliydi.
Müsabakanın son dakikalarında Alper Potuk’un Clichy’nin müdahalesi sonrası penaltı beklediği hakemin devam dediği pozisyonda ise hakemi kusurlu sayamayız pozisyon gri gibiydi. Hakemi burada kusurlu bulamayız. Zeminin ıslak olması, oyuncunun kendisini kolay bırakmasını da göz önünde bulundurmalıyız.
90+’te Mehmet Topal’ın kafa vurduğu top, Neto’nun koluna çarparak yere düşüyor. Burada Neto’nun topa doğru bir hareketi olmadığı için hakemin “devam” kararı doğru.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.