Aydınus ipin ucunu kaçırdı

A -
A +

Futbolcular aşırı gergin ve stresliydi. Buna ne teknik adamlar, ne de hakem tedbir alabildi!

Maçın 25. dakikasında Soldado ve Talisca’nın rakiplerine yapmış oldukları faullere düdük çalınmayınca kulübeden gelen tepkilerle maç gerildi.

KARTLAR DOĞRU
Nitekim Alper 38. dakikadan sarı kartı olmasına rağmen, 44. dakikada yapmış olduğu acemice hareketi nedeniyle hakemin “doğru” kararı ile takımını 10 kişi bıraktı. Profesyonellikten uzak bir davranışla rakibi ittiği için çıkan ikinci sarı doğru. Ayrıca kaleci Volkan’ın gereksiz bir şekilde abartılı gol sevinci de kendisinin sarı kart görmesine sebep oldu. Bu kart da doğru.

YANLIŞ BAYRAK KALKTI
2 numaralı yardımcı hakem Aleks Taşçıoğlu F.Bahçe’nin attığı ilk golde başarılı bir şekilde “devam” değerlendirmesinde bulundu. Ancak aynı yardımcı hakem, 12. dakikada sarı-lacivertli takımın net bir atağını kesti. Aleks Taşçıoğlu, burada topa Medel tarafından vurulduğunu tespit edemedi.
İlk yarı sonunda gerilen sinirler, ikinci yarıda da aynen devam etti. Devre arası oyuncuları sakinleştirmemişti. Hakem Aydınus bu gergin havayı hissedip önlem almayınca ve faul değerlendirmelerinde de hata yapınca gerilen ortamda Quaresma rakibine dirseği ile vurdu ve doğru bir kararla kırmızı kart gördü. Ancak Fırat Aydınus ortalık karışınca kalesinden çıkıp 60 metre mesafedeki olaya müdahale eden Volkan’a ikinci sarı kartı gösteremedi. Ancak Volkan ısrarla “ben kırmızı kart görmek istiyorum” dercesine hakeme itiraz edince bu defa kırmızıyı gördü.
Fırat Aydınus ülkemizin en tecrübeli hakemlerinden. Ancak dün akşam 25. dakikadan sonra müsabaka kontrolünden çıktı. Vermediği fauller nedeniyle atmosfer gerildi oyunu bozmak isteyen oyunculara karşı tedbir alamadı.
Müsabaka sinir harbine döndü.

PENALTI GÜME GİTTİ
5 sarı 3 kırmızı kartın çıktığı müsabakanın hakem açısından tek olumlu yönü atılan 4 golün de tartışmasız olmasıydı.
90+8’de Hasan Ali’nin Babel’e hareketi net penaltıydı. Arkadan müdahalesini hakemler değerlendiremedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.