Hakem ekibi sınıfı geçti!

A -
A +

MHK'lar derbi maçları için görevlendirme yaparken tecrübeli hakemleri tercih ederlerse; atama, kamuoyunda kabul görüyor. 

Serdar Tatlı'nın da giderayak Fırat Aydınus'u bu maça ataması az sayıdaki doğrularındandı. Aydınus tecrübesinin yanı sıra, beden dili ve sözlü ikazları ile az kart kullanarak maçı yönetmeye çalıştı. 

Teixeira kendini attı

27. dakikada Marcao-Teixeira mücadelesinde Beşiktaşlılar penaltı bekledi. Omuzunda Marcao’nun elini hisseden Teixeira kendini kolay bırakmıştı. Aydınus haklı olarak devam dedi. Ancak burada yanlış olan, pozisyon için Aleks Taşçıoğlu'nun kaldırdığı ofsayt bayrağı idi.

İkinci yarıda Beşiktaşlılar'ın 53, 58 ve 60. dakikalarda penaltı beklediği üç pozisyonda Fırat Aydınus ve VAR Mete Kalkavan devam dedi. 3 pozisyonda da kararları doğru idi. 

Penaltı kararı doğru

80’de Vida' nın destek koluyla başlayan hareketi topa doğru oynayan bileği ile devam edince Aydınus tereddütsüz ve haklı olarak penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Ersin kurallara uygun duruşu ile penaltıyı kurtardı. 

Bu haftaki maçlarda hakemlerin genel görünüşü, Sivas-Adana Demir maçı hariç üzerlerindeki MHK baskısından uzak ve öz güvenliydi. Fırat da doğum gününde ses getirmeyecek bir yönetimle haftanın kapanışını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.