Penaltıyı ve kırmızıyı atladı!

A -
A +

13. dakikada Trabzon ceza sahasında Nwakaeme’nin Emre Kılınç’ın ayağına basmasına hakem “devam” dedi. Aynı anda top Emre’nin de eline vücudundan sekerek temas etmiş olabilirdi. Galatasaraylılar penaltı, Trabzonsporlular el kararı beklerken, hakem ve VAR ikisini de vermedi. Ele temas olsa bile, top vücudundan sekerek geldiği için el kararı verilmemesi doğru idi. Ancak ayağa basmadan dolayı penaltı kararı verilmeliydi.

25’te Halil’in Peres’in aşil tendonuna arkadan basmasının karşılığı kesinlikle kırmızı kart olmalıydı. Sarı bile çıkmadı VAR da devreye girmedi.

30. dakikada ise Denswil yine ceza sahası içinde Kerem’in ayağına bastı. Hakem yine “devam” dedi ancak bu defa VAR devreye girdi, penaltı verilerek doğru bulundu.

Kart standardı yoktu
Hakem müsabaka boyunca sarı kartını 6 defa kullandı. Ancak, Dorukhan, Marcao, Berkan, Hugo ve Cornelius’un yaptığı sarı kartlık hareketlerde eli cebine gitmedi. 58. dakikada sarı gören Marcao’nun bu kartı, 44 dakikada Berat’a yaptığı hareketinden dolayı, ikinci sarı olmalıydı.
Henüz daha bu düzeydeki maçları yönetmek için yeterli tecrübesi olmayan Atilla Karaoğlan, dün akşam göstermediği kartlar ve vermediği penaltı sebebiyle maçın neticesine tesir etmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.