Arda Kardeşler durumu idare etti!

A -
A +

Geçtiğimiz yıllarda bir hakem FIFA kokardı takmadan önce birkaç derbi yönetir, sonra kokart takardı. Arda Kardeşler FIFA olduktan 2,5 yıl sonra ilk derbisine çıkabildi.
Maçın hemen başında Beşiktaş seyircilerinin sahaya yabancı madde atma olaylarında pasif kaldı. Maç genelinde de faul olsun olmasın, kendini yere bırakanların lehine düdük çalarak tansiyonu yükseltmemeyi hedefledi.
Fenerbahçe’nin attığı golde ofsayt yoktu. Geride kalan Larin ofsaydı bozan oyuncuydu. 

VAR’a kalmamalıydı
Beşiktaş’ın kazandığı ilk penaltıda Novak net bir şekilde elle oynuyordu. Arda Kardeşler, isabetli bir kararla penaltıyı kendisi verdi.
İkinci penaltı pozisyonunda ise net görmesine ve pozisyona yakın olmasına rağmen ‘devam’ dedi. VAR’ın yerinde ikazı ile penaltıya döndü. Novak’ın Kenan’ın ayağına çelmesini hakem kendisi değerlendirmeliydi.
36. dakikada ise Welinton’un Serdar Dursun’un ayağına basmasına Fenerbahçeliler kırmızı beklediler. Pozisyonda şiddet ve acımasızlık olmadığı için hakemin sarı kart değerlendirmesi doğru idi.

Ghezzal kırmızı olurdu

45+2 de Ghezzal’ın İrfan Can’a yaptığı hareket kırmızıya daha yakındı. Ancak hakem sarıyı tercih etti.
İkinci yarıya oyuncular daha sakin başladılar. Hakemi zora sokacak fazla pozisyonda yaşanmadı.
90+1’de Beşiktaş ceza alanında N’Koudou - Nazım mücadelesinde ev sahibi ekip penaltı bekledi hakemin devam kararı doğru idi. VAR da karara karışmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.