Avrasya’dan geçişte HGS tahsiline dikkat!

A -
A +
Feridun Ağabey İstanbul'dan yazan Eyüp Şahin isimli okuyucunuz geçtiğimiz günlerde yazmış ve demişti ki: "Avrasya Tünel Geçişinde tuzağa düşürülmüş hissi yaşayan bir insan olarak büyük bir ihmali veya 'kasıtlı' uygulamayı kamuoyuna anlatmak istiyorum... Avrasya parayı HGS'den tahsil ediyor. Avrasya’dan geçersen internetten HGS sorgulaması yaparsan bakiyen 10 olarak görülüyor. Yani artı bakiye görülüyor. İnsanlar bu bakiyeyi düşülmüş olarak zannediyor. 1 ay sonra tekrar Avrasya’yı kullanırsan, tekrar 10 lira olarak görüldüğü için arama gereği duyuyorsun. O zaman cezalı duruma düştüğünün farkına varıyorsun. Ama ilk geçiş cezalı duruma geliyor zaten Avrasya yasal 15 gün geçtikten sonra haberdar ediyor. Ayrıca PTT’ye gidip kapsamlı ekstre aldığın zaman önceki Avrasya’dan geçiş cezalı olarak da gözükmüyor. Yani para ödenmediği hiç gözükmüyor. Şimdi soruyorum: İnternette sorgulandığı zaman artı bakiye görülüyor. Ekstrede hiç görülmüyor. Cep telefonuna HGS bildirim yapmıyor. İnsanlar borcunu 10 kat ceza geldiğinde öğreniyor. Devletimiz, 10 binler 100 binler mağduriyeti oluşmadan bu sorunu çözsün diye buradan haber veriyorum...
İki gün önce HGS kartımı kontrol ettiğimde gördüğüm ceza ile şoke oldum! 
HGS için daha önce sorduğumda hesabınızda 100 lira gözüküyor demişti. Ben de o günden sonra üç dört defa Avrasya tünelini kullanmıştım. Meğer hepsi kaçak olarak kayda geçmiş ve her birine 186 lira ceza gelmiş. 700 küsur lira çeza inanın yüreğime oturdu. Ve kendim acaba kartımda ne kadar param kalmış diye bakmasam haber bile verilmiyor."
Avrasya’daki bu uygulama insanı gerçekten 'soyuyormuş' ve 'soygunculuk' yapıyormuş gibi. Ancak yasal süre geçtikten sonra cezalı olarak bildirim yapıyormuş. Bu külhanbeyi tavra öfke oluşmadan çözülmesini sağlayın. Sayın Ulaştırma Bakanımızdan vatandaşın hakkını koruyacak tedbirler getirmesini istiyoruz.
         "Mağdur yolcu"-İstanbul

 
 
Bir küçük oyuncak deyip geçmek...

Feridun Ağabey, tüm babalarımıza merhaba... Hepsinin "Babalar Günü"nü kutluyorum. Bu vesilesiyle de tüm babalara bir baba olarak yıllar yılı içimde kalan ve aradan onsekiz sene geçtiği hâlde daha dün gibi hafızamda tazeliğini koruyan çocukluktaki üzüntümü paylaşmak istiyorum... Babam çocukluğumda küçük kardeşime aldığı oyuncağın bir benzerini de bana alacaktı. Söz vermişti. Sonra ne oldu bilemiyorum ama bana almaktan vazgeçildi. Belki parası kalmamıştı belki oyuncak yoktu vs. Ama sonuçta bana o oyuncak alınmadı. Ben ısrar edip ağladığımda da susmam için azarlanmıştım. Kardeşimle benim aramda bana göre ayırım yapılmıştı... Şimdi aradan yıllar geçti, o kardeşim de ben de okuduk meslek sahibi olduk. İki çocuğum var ve ben de bir babayım. Babamla da görüşüp konuşuyoruz. Ama o acı ve üzüntüm aklıma geldikçe hâlen içim burkuluyor. Ne mi demek istiyorum? "Çocuk" diye verdiğiniz sözleri hafife almayın. Ya söz verince sözünüzde durun ya da söz vermeyin. Büyükleri ciddiye aldığınız gibi çocukları da ciddiye alın. Çocuklara iyi bir "baba" olmak için çocuk kalbini unutmayın.
          Mevlüt Akyıldız-Kayseri
 
 
Okul müdüründen kitap bağış isteği

"Sayın Feridun Ağabey,
Hayırsever insanlara köşeniz aracılığıyla çağrı yapmak istiyorum. Mesleki teknik öğretim yapan okulumuza kitap ve eğitim gereci bağışlamak isteyenler bize ulaşabilirler.
Tlf: 0372 266 55 48 Faks: 0372 266 51 63 Web: kozlueml.meb.k12.tr E-posta:756664@meb.k12.tr 
          Ali Özdemir-Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü/Zonguldak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.