Kardeşimi kurtarayım derken hapse düştüm

A -
A +
“Feridun Ağabey, size ve tüm çalışan arkadaşlarınıza selam ederim. Ağabey, ben 58 yaşındayım. Bursa E Tipi kapalı cezaevi C.18’de mahkûmum. 06.10.2006 yılından bu yana pişmanlık duyduğum bir ekonomik suçtan dolayı içeride yatmaktayım. Kız kardeşimin beyninde baloncuk olduğundan onun yaşaması için ameliyat parası tedarik etmek uğruna bu suça düştüm. Fakir aileyiz. Ailemi de depremde kaybettim. Hasta bacımın acıları beni çaresiz bıraktı ve pişman olduğum o ekonomik suçu işledim. Değerli okuyucularınızdan ve hayırseverlerden başka kimsem yok. Kız kardeşim ne oldu bilemiyorum. Haber alamıyorum. Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin. Uzun süredir hapisteyim ve düşünmekten ciğerlerim perişan oldu. Akciğerimden ameliyat ettiler. Ağlamaktan gözlerim perişan oldu %67 göremez durumdayım. Burada kimsem olmadığı için param gelmiyor. Buranın kantininden temizlik ihtiyaçlarımı alamıyorum. Param olmadığı için çay şeker alıp içemiyorum. Üzerimde giyecek bir kıyafetim yok. Sizden rica ediyorum. Feridun Ağabeyin bu köşesinde yazımı okuyanlar benim imdadıma yetişir mi? 40 beden pantolon 46 beden ceket eşofman, kaban gömlek gibi zaruri ihtiyaçlarımı almam konusunda giyecek ayni veya nakdi yardımlarınızı talep ediyorum. Allah cümlenize sağlık sıhhat ve afiyet versin. Kimseyi mahpushanelere düşürmesin.
Deniz Dövdemir- Nilüfer/ Bursa
***
 
Neden turistlere bizden daha ucuz?
“Merhaba iyi çalışmalarınız olsun öncelikle. 21 Temmuz Cuma günkü haberinizde “Burası Edremit, Yunan Adası olsa taşar” başlıklı haberinizde orasının Van şehrine bağlı bir ilçe olarak bahsedilmiş ve orası Yunan adası olsa dolup taşar diye yazmışsınız, emeğinize sağlık. Peki soruyorum bir okuyucu olarak, neden bu gibi veya diğer tatil yöreleri gibi Türk tatilcilere yurt dışından gelen turistler gibi fiyat belirlenmiyor? Neden kendi vatandaşını ön plan da tutmuyorlar? Bunu da yazar mısınız? Bununla alakalı haber yazar mısınız? En basit örneği, benim ağabeyimin yurt dışından yaptığı rezervasyonla 5 yıldızlı bir otelde her şey dâhil 1.460 TL’ye kaldık ama Türkiye'den almış olsaydım aynı otel aynı tarihler arasında fiyat 4.800 TL’ye çıkıyor, bu mu adalet? Bu mu Türk vatandaşlarını korumak? Lütfen buna değinin ondan sonra turizm geliri düşüyor diyorlar, önce can sonra canan değil mi? Saygılarımla.”
Bir okurunuz
***
Trafiğe yakıtta kotalı çözüm önerisi
“Yollarda trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün arttığı hâlde ne kadar alt geçit üst geçit tünel vb. yapılırsa yapılsın yollar hemen hemen aynı kalmaktadır. Trafik adına yeni bir düzenleme getirmenin zamanı gelmiş de geçmiştir. Motosikletlilerin genelde trafik işaretlerini ve levhalarını hiç taktıkları yok. Ölümlü yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar her geçen gün artmakta. Büyükşehirlerde yolculuk âdeta işkence hâline dönüşmüş durumda. Özellikle her gün mesai sebebiyle o yollarda gidip gelmekte olanların ruh hâlinin ne olduğunu soran var mı? Diyeceksiniz ki ne yapabiliriz? Raylı sistemler vb. artarken her yerleşim birimine toplu taşıma araçları sevk etmek lazım. Özel araçların trafiğe az çıkması ancak böyle olur. Özel araçlar için yakıtta kota getirilebilir. Ya da trafikten çekilen araçların plakası kadar yeni araç plakası verilmelidir.”
Necdet Akman- İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.