AYEDAŞ sesimizi artık duy!

A -
A +
“Feridun Ağabey merhaba, benim de bir derdim var. Kartal Esentepe Mahallesi Toros Caddesi’nde oturmaktayım. Burada borç harç bir daire satın aldık 3 ay önce. Binamızın iskânı dâhil olmak üzere plan proje her şeyi tamam ve ruhsatlı bir inşaat… Ancak gelin görün ki binanın garaj kapısının çıkısında kocaman bir elektrik direği, tam garaj çıkısını ortalayacak şekilde 3 aydır duruyor. AYEDAŞ’a konu hakkındaki şikâyetimizi bildirerek direğin biraz geri alınıp garaj kapısının önünün açılması gerektiği şeklindeki isteğimizi defalarca yaptık. Ancak 3 ay geçtiği hâlde ne gelen var ne giden. Koskocaman elektrik direği trajikomik bir şekilde hâlen garaj çıkışının önünde duruyor. Feridun Ağabey, sizden yardım istiyorum, bu meseleyi köşenizde yayınlarsanız belki AYEDAŞ yetkilileri okur da bizim problemimizi çözerler. Kalın sağlıcakla”
Erol Karsavran- İstanbul
***
Divriği kuraklığın pençesinde kıvranıyor.
“Feridun Ağabey, Sivas’ın önemli akarsularından biri olan Çaltı Çayı’nın küçük kolları olan akarsular birer birer kurudu. Divriği Sulama Projesi kapsamında 25 yıl önce hizmete giren ve Hikme Çayı üzerinde inşa edilen Mursal Barajı ise 17 milyon m³ su tutabiliyor. Kuraklık nedeniyle bu barajdan da yeterli su alamadığımız için tarım alanları, bağ bahçeler sulanamıyor. Buna eş olarak Divriği’de içme suyu sıkıntısı da had safhadadır. Sivas DSİ 7 yıl önce, ilçemizin içme ve kullanma suyunun Mursal Barajı’ndan alınması için bir proje başlattı. Yedi yıldır çalışmalar devam ediyor ama ne hikmetse proje bitirilemedi. Divriği’de Çaltı Irmağı üzerinde sulama amaçlı bir baraj projesi planlanırsa faydalı olur. 
İkinci bir konu da İller Bankası Genel Müdürlüğü şehir dışındaki Venk Dağı mevkiinde bulunan kaynaklardan içme suyu projesi planlanır, Divriği’ye yatırım yapılırsa faydalı olacağıdır. Bu dile getirdiğimiz konularda Sivas Valiliğinin duyarlı olmasını arz ederiz.”
Mehmet Aydın- Divriği / Sivas
***
Belediye ve müftülük milletle dalga mı geçiyor?
“Feridun Ağabey, 42 yaşındayım Balıkesir Gönen’de yaşıyorum. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye gazetesi abonesiyim. Yaklaşık olarak 4 yıl önce Gönen Belediyesinden kontörlü su sayacı aldık. Şimdi Gönen Baski önünde ATM kurdular ama bizim kartlar orada çalışmıyor. “Ne yapmamız lazım?” diye sorduk, “sayacı değiştirmeniz lazım” dediler. Fiyatı ise 300 lira. Ağabey, “eski sayacı ne yapacağız peki?” dediğimizde “atarsınız” dediler. Bu su sayaçlarından kimler ne kazanç elde ediyor, niçin böyle bir müsrifliğe yönlendiriliyoruz? Borcu olanlara SMS atmasını bilen bir belediye, bu konuda neden bize lütfedip de bilgi mesajı atmıyor? Mesela o ATM’ye güvensem işlem yapamayacağım  ve hafta sonuna denk gelse evde iş yerinde susuz kalacağım. Bu mu dur hizmet?
Bir de Gönen’in park yolunda Yanık Camii var. Malum yerli turistler buraya kaplıcalara geliyor, geziyorlar. Bu turistik mahalde bayanlar için abdest yeri ve tuvalet yok. Erkekler için olan da bakımsız. Kaç kere söyledim ama ilgilenen ve konuya alaka gösteren yok. Müftülük belediyeye yönlendiriyor, belediye müftülüğe yönlendiriyor, sanki milletle dalga geçiyorlar. Belediye başkanına bizzat söyledim, söz verdi. Beş yıl oldu hâlen o sözün tutulacağı günü bekliyorum. Durum bundan ibaret ağabey çok teşekkür ediyorum.
Rumuz: “Hiç”- Gönen/ Balıkesir
***
Engelsiz hayatlardan mesaj var
“Feridun Ağabey merhaba, Engelsiz Hayatlar olarak engellilere destek ve yardımlaşma derneği adına organizasyonlar düzenleyerek, yardıma muhtaç engelli dostlarımız ile siz duyarlı dostlarımız aramızda köprü görevini üstlenmekteyiz. Maddi desteğiniz kadar, belki daha fazlası manevi desteğinizdir. 20 Eylül’de Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde perdelerimizi "Bir gün sonrası" isimli oyunla açıyor olacağız. İyi ki varsınız. www.endes.org.tr”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.