​Vodafone Net ADSL internet abonesini üzmeyin!

A -
A +
Değerli Feridun Ağabey, 005586121 numaralı Vodafone Net  ADSL internet abonesiyim. Yirmi aylık abonelik sürecimde birçok memnuniyetsizlikle karşılaştım. Son bir aylık süreçte ise hiçbir şekilde, adı geçen firmadan internet hizmetini alamamaktayım.
Müşteri Hizmetleri birimini defalarca aramamda sürekli kalıplaşmış cümleler olan ''binanın iç tesisatının kontrol ettirilmesi'' tarafıma bildirilmiştir. Bina iç tesisatının elektrikçi olan farklı kişiler tarafından kontrol edilmesi neticesinde, bina iç tesisatında herhangi bir problem olmadığı görülmüş olmakla beraber, ADSL cihazının İnternet altyapısının gelmiş olduğu bina girişindeki kutu içerisinde mevcut olan dış tesisatta denenmesi neticesinde internetin hiç olmadığı anlaşılmıştır. 
Ayrıca sözleşme iptalinin yapılabilmesi için 0850 542 0 542 numaralı Müşteri Hizmetleri Hattını aradığımda ise sistemde kayıtlı olan telefon numarama sistemin otomatik olarak kapatıldığını; farklı telefon numaralarından yapılan aramalarda ise belirtilen 0850 542 0 542 numaralı Müşteri Hizmetleri Hattına rahatlıkla ulaşıldığını tespit ettim. Bütün bu olumsuz durumlar ve yaklaşımlar nedeniyle sözleşme iptalini talep ettiğimde ise tarafıma 275 ila 325 TL arası cayma bedeli yansıtılacağı belirtilmiştir. Adı geçen bu firma sözleşme hükümlerini yerine getiremeyerek internet hizmeti sağlayamadığı gibi, bir de haksız bir şekilde para ile cezalandırma baskısı kurmaktadır. Burada açık bir şekilde tüketicinin mağduriyeti söz konusudur. Alınamayan bir hizmetin hem fatura bedelini ödüyorum, hem de vazgeçmek istediğimde cayma bedeli adı altında cezalandırılıyorum. Bu nasıl bir mantıktır?
Ayrıca bu durumu BTK'ya bildirerek emsal durumdaki tüketici mağduriyetleri konusunda bazı adımların atılacağını ümit ediyorum. Yaşadığım bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizler ve diğer değişik platformlar aracılığı ile emsal durumda olan mağduriyetler konusunda ilgili makamlar bir çözüm getirirler. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...
        Bekir Yıldız-İstanbul
 
 
Boluspor hangi sorunumuzu çözdü?
 
“Bolu’nun yerel medyasını 30 yıldır takip etmeye çalışıyorum. Bu süreçte Boluspor üzerine yazılmış binlerce köşe yazısı, anekdot ve anı sayfalardan, web sitelerinden akıp gitti. Hâlâ da bu konuyla ilgili yazmaya devam edenler yok değil… Hayatını Boluspor’un faaliyetlerine adamış insanlarımız da az değil…
Spora, futbola karşı değilim. Ancak bunca kaynağı, emeği, zamanı, mekânı, parayı yutan bir kulübün bize ne verdiğini, kente/ülkeye ne kattığını doğrusu çözebilmiş değilim.
50 yaşıma geldim. Boluspor’un son 30 yılda ulusal ya da uluslararası bir başarısını, övüncünü, kıvancını göremedim.
Boluspor’u yönetenler kulüp için son 30-40 yılda kaç milyon dolar harcandığını zahmet edip bir açıklasalar yer yerinden oynar diye düşünüyorum. Bu kadar para eğer sanayi, tarım, eğitim, üniversite, bilim, sağlık için harcansaydı İsviçre’den ileri olurduk.
Bolu küçük bir şehirdir. Birçok altyapı sorunlarını tam olarak halletmiş değildir. Eğitimde istenilen liderlik yani ilk 10 arasına girilebilmiş değildir. 21. yüzyıla yakışan, ileri endüstri ürünleri üreten işletmelerimiz pek çok değildir. Küçük şehrin kaynaklarını dipsiz kuyuya benzeyen alanlara (antrenör, topçu vb.) saçıp durmak bize refah, ilerleme, modernleşme olarak dönmeyecektir.
Boluspor’un ilin tanıtımına katkı yaptığı yadsınamaz. Ancak getirisi götürüsünden çok azdır. Son 30-40 yılda harcanan paralar dolar cinsinden bir açıklansa kimse maça bile gitmez olur.
Bazı konularda fikir serdetmek/yazı yazmak çok zordur. Şimdi bu yazıya da onlarca kişi hakaretler yağdıracaktır. Bunları dikkate almak bizi hep çukurda bırakır. Salazar, Mussolini, Franko gibi canavarların çizgisini biraz öğrenenler ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır.”
           Ali Özdemir-Öğretmen/Bolu
 
 
Olaya başka pencereden bakmak
 
Bir arkadaşım yanıma gelerek oğlunun işe güce bakmadığını kız arkadaşları ile gezip harcamalar yaptığını dile getirdi. Bundan çok rahatsız olduğunu gözüne uyku girmediğini ve sağlığını yitirdiğini ekledi. Ben de arkadaşımın bu durumuna üzüldüm. Onu biraz olsun sakinleştirmek için “sen hâline şükret” dedim. “İnşallah bir gün tövbe eder ve düzene girer. Ya böyle gezip tozmaya ilgi duymasaydı da doktor doktor tedavi için gezseydin bundan daha mı iyi olurdu?” deyince oldukça ferahlamıştı. Bunun için sağlığınızda çocuklarınıza mallarınızı veriniz ki paranızın nasıl yendiğini bu dünyada göresiniz.
          Darendeli Yaşar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.