Tüm köylerde eşit uygulama istiyoruz...

A -
A +
“Feridun Ağabey, sizin aracılığınızla Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum...
Efendim, Maliye Eski Bakanı merhum Kemal Unakıtan zamanında yayınlanan 31.05.2006 tarih ve 22086 sayılı genelge ile mücavir alan içine giren hazine arazilerinde imar geçmemiş alanlarda satışlar durdurulmuştur. Buna göre Ankara’nın ilk 50 km’lik yarıçap içinde kalan 20 köyünde imar planı olmadığından satış yapılamamaktadır. Daha sonra Ankara ilinin tamamı mücavir alan içine girdiğinde sonradan giren köylerde satış yapılabilirken, bu genelge nedeniyle ilk 20 köyde diğerlerinden farklı olarak satış yapılamamaktadır. İlçemize bağlı 105 köyün hepsi de şu an aynı statüde olmasına rağmen 20'sinde farklı uygulama olmaktadır. AK Parti genel merkezine de gittim; derdimizi anlatamadık galiba... CİMER’den başvuruda bulundum yazının içeriği okunup iyi anlaşılmadan cevaben bir genelge gönderilmiş... Haksızlığa sebep olan bu genelgenin kaldırılmasını ve tüm köylerde eşit uygulama yapılmasını istemekteyiz...
Sayın Cumhurbaşkanım; 7 yıldır bekliyorum, bekliyoruz. Yetkili hiç kimseden müspet bir cevap alamadığım için size yazdım. Umudumuz sizsiniz. Saygılarımla..."
            Abdülkadir Dikmen-Kızılcahamam/Ankara
 
 
 
Engelliye engel çıkarmak çok mu zevkli?
 
“Feridun Ağabey, kanser hastasıyım, kalp hastasıyım, solunum yetersizliğim var, bağışıklık sistemim zayıf ve %93 engelli raporum var” diyerek iki üç sayfa dolusu derdini anlatan Fahrettin Özyurt isimli okuyucumuzun öncelikle THY’de karşılaştığı müşkülpesent durumu ele alacağız. Ardından engelli raporuyla birlikte kimlik başvurusunda bulunduğu Aile ve Politikalar Bakanlığı Başakşehir Şubesindeki hastaya gösterilen ilgiye(!) değineceğiz. Ve kanser tedavisi gördüğü Vakıf Gureba Hastanesi Medikal Onkoloji servisinden sekreter ile görüşüp randevu almak istediğinde karşılaştığı tutumu ele alacağız. Ancak okuyucumuzun birkaç gün içinde yaşadığı kurumlar arası bu ibretlik durumu burada yerimiz yetmeyeceği için onu okur hatırası yayınlanan "Hayatım Roman" köşesine ilettik. Bu ilgili yerlerin ismi orada da yine açıklanacaktır. Şu an itibarıyla acilliği dolayısıyla Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimliğine, “bu tür tedavi görmekte olan kayıtlı hastalarının randevu alması söz konusu olduğunda ilgili bölüm sekreterliği hastayı niçin telefonda kayıt yapmayıp hastanın sağlığını riske atarak hastaneye çağırmaktadır, bu uygulamadan haberi var mıdır?” diye sormak istiyoruz. Bu hastamız, Vakıf Gureba Hastanesini 14 Eylül 2017 tarihinde saat 14.09’da arıyor ve kendisine randevu alması için hastaneye gelmesi gerektiği söyleniyor. Saygılarımızla...
 
  
Çaltı Vadisi de tehlike altındaymış
 
“Sayın Feridun Ağabey, Sivas Divriği ilçesinde çevre sorunları tehlikeli olmaya başladı. İlçemizin merkezinden geçen Mundar Deresine belediye sahip çıkmadığı için dereye yakın oturan ev sahipleri ve mahalle sakinleri çöp döküyorlar. İnşaat atıkları, taş kireç vb. dereye dökülüyor. AKİM’e, BİMER’e ve Alo 181’e yaptığımız şikâyetler üzerine Sivas Valiliği Şehircilik uzmanları gelerek yerinde inceleme yaptı. Çaltı Vadisinde belediyenin döktüğü hafriyatın altında kalan su değirmeninin bulunduğu alan ve tarihî Kalealtı'nı, Soğuk Mağara girişini incelediler. Konu ile ilgili olarak resmî yazıyla bilgi verileceğini, belediyenin uyarılacağını söylediler. Çaltı Vadisindeki kum işletme ocağının da Çaltı Vadisi için tehlikeli olduğunu bu durumun Sivas Özel İdare Müdürlüğüne bildirilmesini söylediler.”
       Mehmet Aydın-Divriği/Sivas
 
 
Görmeyen çocuk öğrenemez
 
“Feridun Ağabey, öğrendiklerimizin % 83’ünü gördüklerimiz sayesinde gözlerimizle elde ederiz. Görmeyen çocuk öğrenemez. Okul çağı bu açıdan da gelişme dönemidir. Çocuklarımız bu dönemde bir yandan korunaklı yuvalarından çıkıp toplum içine girmenin verebileceği ruhsal ve sosyal sorunlarla bir yandan da yoğun bir öğrenme döneminin oluşturacağı stresle baş etmek zorunda kalabilirler. Öğrencinin bu süreçten başarılı bir biçimde çıkabilmesinin en temel şartı sağlıklı olmasıdır. Özellikle görmeyle ve işitmeyle ilgili sağlık sorunları erken dönemde teşhis ve tedavi edilirse öğrencinin okul başarısı şansı artar. Gözlük çağdaş ve modern bir toplum inşa etmenin anahtarıdır. Görme kusurları çocukların okul başarısını etkiler. Ebeveynlerin çocuklarının periyodik muayenelerini ihmal etmemeleri gerekir.”
         Taylan Küçüker-Eczacı & Gözlükçü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.