Ortodonti tedavisine beş yıl randevu mu olur?

A -
A +
“Feridun Ağabey çocuğumun dişlerine ortodonti tedavisi yaptırmak için gittiğimizde yoğunluktan mıdır, doktor yokluğundan mıdır? Başka sebeplerden midir bilemiyorum bizlere üç sene beş sene sonrasına randevu veriliyor. Veya Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren ağız ve diş sağlığı merkezleri veya üniversite hastaneleri, karşılayamadıkları diş teli tedavileri için hastaları özel sağlık kuruluşlarına sevk ediyorlar.
Biz de bu şekilde gittiğimiz bir özel hastanede çocuğumuza tedavi uygulatalım istedik. Ama üniversite hastanesindeki görevli kişi de bize bir yıl sonraya randevu verebiliriz dedi. Orada doktor ile görüştüm ve çocuğumun durumunun biraz aciliyeti olduğunu söyleyip gerekirse oranın hastası olabileceğimizi de belirttim. Ama bana şu an için sıkıntı olduğunu, seneye nisan ayına kadar doktor geleceğini o zaman bizi çağırabileceklerini söyledi.
Geçen gün yine aradım oradaki birimi. Yine aynı şeyi söylüyorlardı. Şu an hekim yok… OHAL’deyiz… Şu an yeni grup açamıyoruz…
Peki biz ne yapalım, bize ne önerirsiniz Hocam?
Bir şey diyemeyeceğiz…
Ya da gidip dışarıda paran ile yaptıracaksın. Ama dışarıda da birbirine yakın fiyat yok ki… Bir yere gidip iki bin liraya fiyat söylerlerken bir yere gidiyorsunuz altı yedi bin liraya çıkartıyorlar. Bunun hangisi doğru ve hangisine güveneceğiz? Neticede Sağlık Bakanlığımıza bu konuda devlet hastanelerinde de hastalara bakabilecek birimler açılamaz mı? Selamlar...”
          "İsimsiz"-İstanbul
 
 
Sürçülisan ettim ise affola
 
Feridun Ağabey, geçen gün İstanbul’dan E-5 üzerinden gece saat 24.00 gibi geçerken dikkatimi çekti. Çağlayan'daki Adalet Sarayımızın ışıkları kapalıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın 657 sayılı devlet memuru kanundaki değişiklik isteği hatırıma geldi. Sonra “Gecikmiş adalet, adalet değildir” sözü hatırıma geldi. Sonra devletimizin birçok kurum ve kuruluşunun gece gündüz çalıştığı hatırıma geldi… Emniyet'te karakollar kapalı mıydı? Devlet hastaneleri kapalı mıydı? Hava Yolları niçin 24 saat hizmet veriyordu? Devlette birçok birikmiş davalık dosya olduğu ve nice davaların zaman aşımına uğradığı hatırıma geldi. Dedim ki kendi kendime: “Neden adalet saraylarında da mesai yapılmıyor ki?” Gece uçacak olan bir yolcu gecenin bir vakti hava alanına geldiği gibi, hastası olan insan gece yarısı hastaneye geldiği gibi, mahkemesi sonuçlansın isteyen insan da saatine göre duruşmaya gelemez mi? Değerli hâkimlerimiz, savcılarımız ne bileyim gecelerin sessizliğinden bu şekilde yararlanamaz mı? Devlet bu birikmiş dosyalardan bir an önce kurtulmak için böyle bir fedakârlık isteyemez mi? Gece çalışmanın zorluğu vardır evet ama nice sanatkârın, nice yazar-çizerin, sanat erbabının geceleri eser ortaya çıkardığını var sayarsak “neden olmasın?” diye hatırıma geldi. Bir sürçülisan ettimse affola. Saygılarımla...
          Şaban K.-İstanbul
 
 
Uzak illerden sınava gidip gelmeye bir çözüm bekleniyor
 
“Sayın Feridun Ağabey, sizlere kolaylıklar diliyorum. Kaleminizin mürekkebinin bitmemesi için dua ediyorum. Sorunumuz, Tarım Kredi Kooperatifleri personel alım sınavı İzmir’de yapıldı. Adalet Bakanlığı sınavı da Bursa’da 12.11.2017 tarihinde yapılacak. Ayrıca mülakatlar, sınava girilen illerde yapılıyor. Yurdumuzun uzak illerinden buraya sınava girmek için gidip gelmek büyük bir problem oluşturuyor. Bu sıkıntımıza yazılarınızda yer verirseniz benim gibi birçok vatandaşın derdine çare olacağını umuyorum. Selamlar...”
          Zeki Kıvılcım-Süleymanpaşa/Tekirdağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.