Üniversite vatandaşın arazisini kamulaştıramadan kullanabilir mi?

A -
A +
Feridun Ağabey merhaba. Dedem Ali Barak adına kayıtlı, Gaziantep Şehitkâmil, Osmangazi Mahallesi 3553 ada 113 parselde bulunan kayıtlı taşınmaz hakkında sizden yardım istiyoruz. Dedem Ali Barak 1993 yılında vefat etti ve geride 7 mirasçısı kaldı. Bu kayıtlı taşınmaz toplamda 28.500 m²’dir. Ve bu mülkiyete 1980 yılında Gaziantep Üniversitesi B-31 şerhi koymuştur. 2004 yılında bu taşınmazın 5000 m²’sini “hemşire okulu yapacağız” diye bizden aldılar ve oraya paralı otopark yaptılar. Kalan 23.500 m²’yi de Gaziantep Üniversitesinin B-31 şerhi yüzünden ne satabiliyoruz, ne bir çivi çakabiliyoruz. Ağabey, dedem öleli 25 yıl oldu. Mirasçılardan 5'i vefat etti. Kalan 2 mirasçı da biri 84, diğeri 79 yaşında ve şu anda mirasçı sayısı 27 kişi oldu.
25 yıldan beri Gaziantep Üniversitesine, şifahen “ya bu şerhi kaldırın ya kamulaştırın ve paramızı verin” diyoruz ama 25 yıldan beri bir netice alamadık.
Üniversite her defasında, “orası bize lazım ama ödenek yok” diyor; şerhi de kaldırmayız diyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, Şehitkâmil Belediyesine gidiyoruz, netice yok. BİMER’e defalarca yazdık, cevap var ama çözüm yok.
 
"HÂKİM BEĞ" ŞİİRİNİ HATIRLADIK
 
Ağabey bu 27 mirasçı arasında inanın ekmek parası bulamayanlar var. Biz 25 yıldır bu zulmü yaşıyoruz. 25 yıldır bir çözüm olamaz mı? Bu nasıl adalet? Sayın Cumhurbaşkanımızın geçenlerde Külliye'de düzenlenen Adalet Şûrası'nda "Çok hoşuma gider" diyerek okuduğu merhum Abdurrahim Karakoç'un "Hakim Beğ" adlı şiirini dinlerken kendi hâlimizi düşündük.
Sizden ricamız bu sorunu İmar ve İskân Başkanlığı mı, YÖK mü, Belediye mi, kim çözebilirse Allah rızası için artık çözsünler. Bu taşınmazın bulunduğu konuma sol taraf poliklinik, arkası diş fakültesi, önümüze de şu an 250 yataklı çocuk hastanesi yapılıyor. Biz, gün hükmü fiyatı ne ise ona razıyız. Kamulaştırılsın ve paramız verilsin. Ya da B-31’i kaldırsın da taşınmazı satabilelim. Feridun Ağabey bu derdimizi ne olur Allah Rızası için yayınlayın ve bize yardımcı olun. Allaha emanet olun...
          Hüseyin Barak-Ali Barak’ın torunu/G. Antep
 
 
Kilitlenen yollarda çekici niye yok?
 
“Polis çekici araçlarının otomobil çekmesiyle ilgili birçok aksaklıklar ve yanlışlıklar dile getirildi. Bu köşeden de birkaç defa okuduk. Benim merak ettiğim şey şudur, bütün yasak yere park eden araçları çekemediği için haksızlık yapıldığına inandığım bu çekicilerin buna ilaveten bazı uygulamalarını ise aklım mantığım almıyor. Kimi caddelerde sağlı sollu park ediliyor. İki şeritte de tek istikamete yol veriliyor. Ama burada araçlar ikinci şerit olarak park edip flaşörleri de yakıp çekip gidiyorlar. Bazı araçlar firma nakliye aracı olarak ürün getirdiği için bu şekilde park ediyor.  Trafik bu sebeple saatlerce kilitleniyor. Bu çekicileri burada bu caddelerde nedense hiç görmüyoruz. Aklıma şu soru geliyor: Çekiciler acaba trafiğe engel olan araçları mı çekiyorlar yoksa araç çekilebilecek yerlerden denize olta atıp balık yakalar gibi çekebildikleri kadar araç mı çekiyorlar?!. Amaçları trafiği rahatlatmak mı çekici marifetiyle sürücülerden ilave kazanç sağlamak mı?”
          Süleyman Gürpınar-İstanbul
 
 
Artvin’de turizme yönelik önemli adımlar atıldı
 
“Feridun Ağabey, Artvin’de turizme yönelik atılan önemli adımları sizinle paylaşmak istedim... Artvin Belediyesi ve Artvin Valiliğinin koordinasyonunda gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Millî Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Müdürlüğü ), Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Artvin Ticaret Odası Başkanlığı, Artvin Çoruh Üniversitesinin katkıları ile gerçekleştirilen “Turizmde Şimdi İcraat Zamanı" isimli tiyatro ve sunum programına katıldık. Artvin’imizin turizmde gerçek manada hak ettiği yeri alabilmesi için yapılan sunum ve tiyatro gösterimi işletmelerimize 'turisti profesyonel manada nasıl ağırlarız'ı anlattılar. Katılımcılar olarak çok istifade ettik. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’ye, tüm diğer kurum amirlerine ve ekiplerine, Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Tiyatrosuna ve değerli oyuncularına teşekkür ediyoruz...”
         Yüksel Kantar/Artvin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.