"İŞKUR'lular işsiz kaldı efendim"

A -
A +
Gazetemizde okuyucu şiirleri yayınlanmasından etkilenmiş olacak bir okuyucumuz derdini şiir hâlinde dile getirmek istemiş. Şairlerimize şiirlerini Yetenekli Kalemler köşesine göndermesini hatırlatarak okuyucumuzun şiir olarak gönderdiği derdini sizlerle paylaşıyoruz. (F.A.)

Taşerona kadro geldi hoş oldu.
Milletime ekmek oldu, aş oldu.
Devletime hayırlı bir iş oldu.
Şimdi sıra bize geldi efendim.
İŞKUR'lular işsiz kaldı efendim.

İşsize iş bulmak çok iyi fikir,
Dokuz aylık iş verildi çok şükür;
Devletine duacıdır bu fakir,
Vicdanımız kıymet bildi efendim,
İŞKUR’lular işsiz kaldı efendim.

Sigortamız dondu ilerlemiyor,
Eczacı ücretsiz ilaç vermiyor,
Bilgisayar kaydımızı görmüyor,
Hastaneler ücret aldı efendim,
İŞKUR’lular işsiz kaldı efendim.

İŞKUR’lular işe alınamaz mı?
Bir dokuz ay daha kalınamaz mı?
Bize de bir formül bulunamaz mı?
Başkan, tesellimiz  oldu efendim
İŞKUR’lular işsiz kaldı efendim.

Hakk'a tevekkülle boyanıyoruz
O yüce kapıya dayanıyoruz
Her sabah ümitle uyanıyoruz
İnşallah bir çare buldu efendim
İŞKUR’lular işsiz kaldı efenim

         Hamit Demir-İstanbul
 
 
 
 
Otomobili olmayan vatandaşa, kaçak geçiş cezası geldi
 
Feridun Ağabey, Çorlu’da yaşayan ve aracı olmayan 50 yaşındaki bir vatandaşım. Bana Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden otomobille kaçak geçiş yaptığım gerekçesiyle 187 TL'lik ceza kesildi. Vergi dairesinden gönderilen zarfı açtığımda benim adıma 59 YF 986 plakalı otomobil ile İstanbul'daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden kaçak geçiş yaptığıma dair ceza yazıldığını gördüm. Şoke oldum, şaşkına döndüm. Benim otomobilim bile yok. Ayrıca Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de geçmedim. Buna rağmen bana gönderilen ceza 17 TL'lik geçiş ücretiyle birlikte toplam 187 lira. Ben uzun süredir İstanbul’a bile gitmedim ağabey; bu köprüden de bugüne kadar hiç geçmedim. Nasıl olur da ceza gelir, anlamış değilim. Bu konuda ilimizde yayın yapan günlük yerel gazete Marmara Haber’de de yetkililere sesimi duyurmak istedim. Sizin aracılığınızla da yetkililerden yardım istiyorum. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum ağabey, saygılarımla.
            İsmail Gürsoy-Çorlu
 
 
Gece sönen gündüz yanan sokak lambaları
 
Değerli Feridun Ağabey, Rabbim kaleminize kuvvet, ömrünüze bereket ve sağlık versin. Sorunlarımızı toplum yararına sizin köşenizden anlatmaya çalışıyoruz. Zamanınızı ve hakkınızı helal ediniz. Ağabey, Çınarlı Mah. Süleymanpaşa ilçesinde bulunan 900998-900999-9001001 No’lu sokak lambaları bir aydan beridir gündüz yanmakta gece ise sönmektedir.
D-565 Süleymanpaşa-Muratlı ve E-5 bağlantı olan kara yolu çevre yolu açıldıktan sonra Büyükşehire devredildiğine dair duyumlar almaktayız. Bahsedilen yola şerit takip çizelgesinin çizilmesi gerekmektedir. Yağışlı ve sisli havalarda zaten yol kaygan olduğundan bu durumda kazaya sebebiyet veriyor. Yeni güven tazeleyen Tekirdağ Şoförler Odası konu üzerinde hassasiyet göstermelidir. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk sevgi evlerinin yanından yol açıldı. Hafriyat araçları da bu yolu kullanmakta ve bu sebeple yol çökmüş vaziyettedir. Diğer araçlar geçmekte zorlanmaktadır. Bu konuda yetkililerin sorunları çözmesini istiyoruz. Saygılarımızla.
            Zeki Kıvılcım-Süleymanpaşa/Tekirdağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.