Elbisesiz ve yalın ayak dilendirilen çocuklar

A -
A +
Sevgili Feridun Ağabey, işim gereği hemen her akşam Şirinevler Metrosundan çıkıp köprüden geçiyorum. Gündüz saatlerini bilemem ben akşam hava karardığı zamanlarda oradan geçiyorum. Her akşam oradan geçerken köprünün üzerinde demir korkulukların kenarında dilencilik yapan sekiz on yaşlarında bir erkek çocuğu görüyorum. Üzerinde bir eski tişört var. Ayakları çıplak ve ayakkabısı yok. Soğukta iki büklüm olmuş korku dolu gözlerle ve üşüyerek insanlara el açıyor. Bu çocuğun burada o hâlde oturması içimi acıtıyor. Üstelik hemen köşede şüpheli şahıslar için GBT sorgulaması yapmak üzere görev yapan iki polis memuru var ama bu dilenci çocuğa kimse sahip çıkmıyor. Eğer sahipsiz ise alınıp Çocuk Esirgeme Kurumuna götürülemez mi? Değil ise onu dilendiren kimselerin elinden bu çocuk kurtarılamaz mı? Bunu kime anlatacağımı bilemiyorum. Her akşam o çocuk orada dilendiriliyor. Kimse de bu konuyla ilgilenmiyor. Sizin aracılığınızla yetkililere sesleniyorum. Bu çocukları bu perişan hâlden kurtarın ne olur. Saygılarımla...
          Fahri K.-İstanbul
 
 
Kocam beni cahillikle suçluyor!
 
Feridun Ağabey, on iki yıllık evliyim ve iki çocuğum var. Eşimle şimdiye kadar aramızda pek sıkıntı yoktu. Ama hep ben sabrettiğim için yoktu. Birkaç zamandan beri eşim beni cahillikle, bir şey bilmemekle suçluyor. “Başka kadınlar her konuda bilgi sahibi, kültürlü insanlar” diyerek beni küçümsüyor. Kendisi her akşam yemekten sonra internetin başına geçiyor. Ne benimle ne de çocukları ile bir kelime bile bir şey konuşmuyor. Orada arkadaşları varmış onlarla yazışıyor. Ama benim internet kullanmama izin vermiyor. Hem kendisi oradaki insanlarla beni kıyaslıyor, hem bana interneti öğrenme izni vermiyor. Artık bu üzerimdeki yükten bunaldım. Cahilliğim nedir? Yemek yapmasını mı bilmiyorum. Evini temiz mi tutmuyorum? Çocuklarımı tertemiz büyütüyorum. Ama ben onun internette konuştuğu insanlar gibi nasıl olabilirim? Öyle olmak çok önemli mi? Önemli ise niçin bana izin vermiyor? Önemli değil ise niçin beni onlarla kıyaslıyor ve beni küçümsüyor? Ben onun bilmediklerini yüzüne vuruyor muyum? Çok üzülüyorum Feridun Ağabey? Bu burnu büyük kocalara haddini bildirecek bir söz söyleyin ne olur? Kendilerini adam edip el içine çıkaran hanımlarını küçük görmesinler!..
        Rumuz: “Üzgün”-Adana
 
 
Psikoteknik belgem yok diye 800 lira ceza mı olur?
 
Feridun Ağabey, geçtiğimiz günlerde iş yerindeki minibüsümüzü alarak bir adrese ürün taşımak üzere yola çıktım. Kendim aracın şoförü değilim ama on on beş seneden beridir C Sınıfı Ehliyeti olan bir kimseyim. Yolda trafik polisi arkadaş beni çevirdiğinde "psikoteknik" belgesi sordu. Bu belge olmayınca bize çok ciddi ceza yazacaklarını söyledi. Ben şaşırdığımı belirtince de “sizin kanundan haberiniz yok mu?” dedi? Ağabey ben avukat mıyım da kanunu takip edeceğim? Eğer yıllar önce aldığım ehliyetim trafikte beni bu cezadan kurtarmıyorsa o ehliyetin ne anlamı var? Niçin verildi bize o ehliyet? Güne ve duruma göre çıkan kanunlar vatandaşa yardımcı olmak için mi vatandaşı trafikte ceza kesmek için mi çıkartılıyor Allah aşkına… Hiç yok yere benim şahsıma iki yüz lira, bana o aracı verdikleri için firmama altı yüz lira olmak üzere toplam sekiz yüz lira ceza yazıldı. Bu konuda sorumluluk biz sürücülerin mi? Bu kanunu ilerisini gerisini düşünmeden çıkartıp hemen trafikte uygulayan trafiğin mi? Nedir bu psikoteknik belgesi? Ne zaman çıktı Ağabey?
      S. B.-Tekirdağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.